Boriće se Novak Đoković sa Stefanosom Cicipasom (Grčka) za petu titulu u Dubaiju. Njegov naredni protivnik je napravio pravi šou na konferenciji za štampu.


Sve je krenulo od njegove izjave od pre par dana.


- Ponekad sam umoran od njih, teško je kada vas porodica toliko prati. Naravno da ih volim mnogo i to se ne menja, ali nije lako kada su svuda sa vama. Ponekad osećam da su roditelji previše umešani u moj život i na terenu i van njega, možda ne toliko van koliko na samom terenu - rekao je Cicipas.


PROČITAJTE JOŠ: Šampion nikada ne odustaje: Neverovatni Đoković spasao tri meč lopte, slomio Monfisa i prošao u finale Dubaija! (FOTO)


Dodatno je pojasnio na šta misli.


- Trudim se ponekad da ne obraćam previše pažnje na to šta kažu. Teško je i volim ih, volim ih mnogo i znam da je veliko pitanje da li bih bio na ovom nivou danas da nije bilo njih i da oni žele najbolje za mene. Međutim, to je ponekad teško - kaže Cicipas.


Posle svega što je rekao njegova majka Julija je došla na njegovu konferenciju i počela da mu postavlja pitanja. Najveći fokus je bio na “teniserima i teniserkama koje i dalje treniraju roditelji ili su roditelji uz njih na turnirima”.


- Da, znam za neke. Uglavnom su to teniserke. Kod tenisera ne znam mnogo, osim Aleksandera Zvereva. Safina i Rubljeva su trenirali roditelji? Zaista? Eto, sada imamo i tu potvrdu - odgovorio je Stefanos.


Kada je dobio listu uspešnih igračica poput Martine Hingis, Štefi Graf, Dženifer Kaprijati, imao je spremnu repliku.


- Želim da znam koliko ima muškaraca koji su praćeni? Pričam o onima iz najboljih pet sa grend slem titulama - upitao je on i dobio ekspresan odgovoro do majke:


- Možda ti možeš da budeš prvi - rekla je Julija sa kojom se složio njen sin.