Tipsarević ostaje u tenisu: Biću deo Krajinovićevog odrastanja

Novosti online

14. 12. 2019. u 11:35

Типсаревић остаје у тенису: Бићу део Крајиновићевог одрастања

Janko Tipsarević foto: N. Paraušić

Mislim da mogu da pomognem jer sam zaista prošao kroz sve faze - loš junior i dobar junior - loš i dobar senior, rekao je Janko

Janko Tipsarević ostaje u tenisu i imaće glavnu ulogu u trenerskom timu Filipa Krajinovića. Ova informacija stigla je lično od nedavno penzionisanog tenisera tokom gostovanja u emisiji “Veče kod Ivana Ivanovića”.


- Jedan od mojih zaduženja u 2020. je da pomognem Filipu Krajinoviću da ispuni svoj pun potencijal. Jednim delom me mnogo podseća na mene. Ja sam u tim ranim teniskim godinama imao hedonistički pristup prema svemu. Filip me mnogo zaintrigirao, gde konačno u tim kasnim „teniskim godinama“ počinje da sazreva kao ličnost i meni je to bilo mnogo bitno – počeo je priču o Krajinoviću Janko Tipsarević. - Bilo bi mi žao da ja, ako već mogu da pomognem, ne budem deo tog njegovog odrastanja. Uz pravi tim, gde je Filip meni dao odrešene ruke da izaberem ljude koji će raditi s njim, verujem da on može da ispuni pun potencijal. Šta je to, samo vreme će pokazati.


Janko je kao igrač bio osmi teniser sveta. Tokom svih godina bavljenja sportom i stvaranja karijere sretao se sa velikim usponima i padovima, pa zato sada, na osnovu svog iskustva, veruje da može da pomogne Filipu, trenutno 40. igraču na ATP listi, da se popne na vrh.


- Mislim da mogu da pomognem jer sam zaista prošao kroz sve faze - loš junior i dobar junior - loš i dobar senior - povrede i vraćam se i ne vraćam se. Podseća me na mene jer sam i ja u tim kasnim teniskim godinama sa 25, 26 sazreo, mentalno rešio i u periodu od godinu dana imao dovoljno sreće da uđem u Top 10 - zaključio je Tipsarević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

hedonistički pristup

14.12.2019. 12:07

Ti si bre jedna teška lenčuga, tako se zove taj tvoj hedonizam. Šta ti je puklo u glavi pa si onih godinu dana odlično igrao tenis to ni Bog otac nema pojma. Mogao si da budeš kao David Ferer sa gomilom osvojenih turnira, a čovek je osvojio i jedan masters, ATP 1000 u Parizu, al gde bi se ti toliko rmbačio. I ne znam šta ti možeš da naučiš Krajinovića kad ti nikad u životu nisi naučio da vražaš jake servise, mrzelo te.