SRPSKI tim neće u petak istrčati na stadion “Pjer Morua” u Lilu sa belom zastavom. Izabranici Nenada Zimonjića su svesni svih prednosti francuske ekipe, ali će učiniti sve da odigraju neizvesne duele u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

- Francuska publika je uvek davala veliku podršku svom nacionalnom timu. Jedva čekamo tu dobru atmosferu na terenu - kaže Zimonjić. - Navijači će biti njihova prednost, ali to može da bude velika motivacija za nas. Mi smo poznati kao zemlja i tim koji nikad ne odustaje. Kada je sve protiv nas, nađemo način da se borimo i da prebrodimo to. Daćemo sve od sebe, i videćemo šta će se desiti.

U našoj reprezentaciji priliku da se dokaže prvi put dobio je Laslo Đere (98. na svetu).

- Počastvovan sam i zahvalan Zimonjiću što me je pozvao. Težak zadatak za nas je da pobedimo ovde u Francuskoj. Oni su favoriti, mi smo autsajderi, ali verujemo u sebe, igraćemo kao tim i nadamo se pobedi.

Uz Đerea i Zimonjića, biće i prvi reket Srbije Dušan Lajović (85. na ATP), Filip Krajinović (126). Kao peti igrač doputovao je i Miljan Zekić (279).

Janik Noa računa na sledeći sastav: Žo-Vilfred Conga (12) i Lukas Puj (20), Nikolas Mau (115. u singlu i 5. u dublu), Pjer Erber (65. u singlu i 8. u dublu na ATP listi).