Agoniji Bojane Jovanovski se polako nazire kraj. Posle silnih problema sa povredama je srpska teniserka donela tešku odluku i otišla „pod nož“ kako bi konačno mogla da uživa u sportu koji voli. Ne krije da joj period strogog mirovanja i višak vremena teško pada, ali sve to sa osmehom prihvata.

- Imala sam tri operacije, oba ručna zgloba i rame. Desni zglob i rame su operisani pre dva meseca, a levi pre dvadesetak dana i to je malo „svežije“. Doktori su mi rekli da je period oporavka za ovakve stvari od četiri do šest meseci, a ja se nadam da ću već od novembra moći da krenem sa treninzima – počinje Bojana priču za „Novosti“.

Od kada su se pojavili ozbiljniji simptomi Srpkinja je izbegavala čak i da čuje reč operacija, trudila se da zaleči povrede na sve načine sve dok nije bilo drugog izbora.

SVADBA U NOVEMBRU Prinudnu pauzu Bojana koristi da sredi sve stvari oko venčanja sa Milošem Petrovićem. - Vreme sam iskoristila da se posvetim organizaciji venčanja, uspela sam neke stvari da sredim, izabrala sam venčanicu i polako se pripremamo za 19. novembar – sa širokim osmehom kaže Jovanovski.

- Stvarno sam isprobala sve alternativne stvari, pokušala sam da se izlečim na taj način, ali je na kraju operacija bila neophodna. Bilo je tu dosta oštećenih regija, sve to se dodatno uništavalo kako je vreme proticalo i operacija je bila teža nego što se očekivalo.

Pokušala je da objasni kroz kakav je pakao prolazila.

- Desni zglob nisu uspeli artroskopski da operišu, jer su hrskavica i ligamenti bili smrskani, uz još „milion stvari“. Operacija desnog zgloba je trajala tri i po sata što dovoljno govori, dok su levi zglob i rame bili malo lakši. Psihički mi je to veoma teško palo, ali sad bar znam na čemu sam.

Beskrajno je zahvalna Janku Tipsareviću za veliku pomoć i podršku koju je dobila.

- On me je rekao da se ne šalim sa ovim, da prestanem sa injekcijama i da idem na operaciju. Spojio me je sa doktorom u Barseloni i pomogao mi da donesem ovakvu odluku. Iskreno, ja sam osoba koja voli sve da radi u Srbiji, verujem našim doktorima, ali kada ništa ovde nisam uspela odlučila sam da probam nešto drugo i ispalo je dobro. Recimo, magnetna rezonanca ovde je pokazala neku upalu na zglobu, dok su u Španiji odmah primetili hrskavicu i ligamente. Nikoga ne krivim za to, naši doktori su dobri, samo im je potrebna savremenija aparatura.

Bojana posebno žali zbog toga što se sve ovo dogodilo u vreme kada je trebalo da bude na Olimpijskim igrama u Riju.

- Teško mi je palo, jer se ovo drugi put događa. Za OI u Londonu sam imala dobar rang, a onda sam se povredila, izgubila poene na par turnira pre toga i nisam mogla da učestvujem. Igre su za svakog sportistu velika stvar, zaista sam imala veliku želju. Nažalost, nije mi se ispunila, ali se nadam da će za četiri godine sve biti u redu i da ću učestvovati u Tokiju.

Jedina dobra stvar u svemu ovome je višak vremena koji koristi za familiju.

- Od malena se bavim sportom i često sam van države za Božić, Uskrs, rođendane, tako da sada imam vremena za sve to, uživam u tim porodičnim stvarima, jer sam baš vezana za njih.

Na kraju je otkrila i kakvi su joj planovi za budućnost kada je tenis u pitanju.

- Ne verujem da ću pre februara igrati na nekom turniru. Mogla bih možda da učestvujem na Australijan openu, ali ne želim da koristim „zamrznut rang“ za turnir za koji nisam spremna. Cilj mi je da se na teren vratim tek kada budem u potpunosti fit, a jedino šta želim u narednoj sezoni je da budem zdrava – zaključila je Bojana Jovanovski.