Navijačima potreban deblji novčanik za kompletno uživanje u Melburnu: Finale i švedski sto - 3.000 dolara

Saša JANKOVIĆ

26. 01. 2016. u 07:22

Najjeftiniji sendvič je 12 dolara, dok je pivo nešto povoljnije - 9,5 dolara. I pored ovakvih cena, dugi redovi “gladnih i žednih” posetilaca Melburn parka su skoro “obeshrabrujući”

Навијачима потребан дебљи новчаник за комплетно уживање у Мелбурну: Финале и шведски сто - 3.000 долара

Srpski navijači na Australijan openu foto: getty images

OD specijalnog izveštača: MELBURN

MADA u Australiji poslednjih godina gotovo i da nema inflacije, jedno je sigurno - karte za Australijan open po pravilu poskupljuju skoro svake godine. I pored te činjenice, u Melburn parku je sve više ljubitelja tenisa. Prošle godine je zabeležen rekord od blizu 704.000 posetilaca za 14 dana. Ove godine je već prvog dana turnira oboren prošlogodišnji rekord od 70.000 navijača, pa se očekuje se da će i ovog puta organizatori “debelo” profitirati.

Ukoliko posetioci žele da kartu kupe na ulazu u Park, redovi su tokom prepodneva dugi i do 80 metara. Karte se, naravno, kupuju i na nekoliko drugih lokacija u gradu, a najviše preko interneta. Tako je najjeftinija karta za treće kolo u “Rod Lejver areni”, koja prima oko 15.000 posetilaca, koštala 115 australijskih dolara (odnos sa evrom 1:0,64).

Sa druge strane, karte za finale koštaju između 400 i 615 dolara. To je samo deo prihoda organizatora, jer ogroman profit dolazi od prodaje rekvizita, majica, kapa, a najviše hrane.

Restorana ima na sve strane, a najjeftiniji sendvič je 12 dolara, dok je pivo nešto povoljnije - 9,5 dolara. I pored ovakvih cena, dugi redovi “gladnih i žednih” posetilaca Melburn parka su skoro “obeshrabrujući”. Naravno, ima i za one sa dubljim džepom, pa jedna karta za polufinale ili finale sa ručkom (švedski sto) i neograničenim pićem može koštati i blizu 3.000 dolara. Ove su karte, po pravilu, odavno rasprodate.

REKVIZITI

ŠTO se tiče rekvizita, najjeftinija kapa ili majica sa znakom Australijan opena košta 30 dolara. Naravno, one kvalitetnije su i iznad 100 dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije