Barsa će po titulu sa novim trenerom: Pešić napustio Blaugranu

Novosti online

sreda, 01. 07. 2020. u 20:30

Барса ће по титулу са новим тренером: Пешић напустио Блауграну
Trofejni srpski strateg i katalonski gigant, dan posle izgubljenog finala španskog prvenstva, dogovorili su se da završe saradnju
Srpski strateg Svetislav Pešić završio je drugi mandat na klupi Barselone. Dan pošto je katalonski gigant izgubio u finalu španskog prvenstva od Baskonije, klub je na zvaničnom sajtu objavio da nekadašnji selektor Jugoslavije nije više trener Barse.

- Pre nego što je počela finalna faza ACB lige u Valensiju, dogovorili smo se da ovo bude moja poslednja sezona u Barseloni pošto sam uradio šta je bilo potrebno. Došlo je vreme da me neko nasledi na mestu trenera. Ponosan sam na svoj rad u klubu i rad svih igrača tokom sezone, a uvek ću biti uz Barselonu. Hvala i navijačima, upravi na podršci i želim klubu samo uspehe - rekao je Pešić.

Pešić je u prvom mandatu Barseloni doneo prvu titulu evropskog šampiona (2003.), dve nacionalne krune (2003. i 2004.) i jedan Kup kralja (2003.), dok je drugom boravku u "Blaugranu" doneo još dva trofeja u Kupu (2018. i 2019.).

- Klub se zahvaljuje srpskom treneru na posvećenosti i želi mu mnogo sreće i na privatnom i na profesionalnom planu - stoji u objavi Barselone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije