Dokumentarni film o Majkl Džordanu izazvao je lavinu reakcija, a mnogi su nezadovoljni načinom na koji su prikazani u njemu.

Među njima je navodno i Skoti Pipen, dugogodišnji bivši saigrač velikog Džordana i njegova desna ruka, čovek koji je s Majklom osvojio šest titula NBA prvaka.

Američki mediji tvrde da je Pipen itekako nezadovoljan načinom na koji je prikazan u filmu i ljut na Džordana, a ističe da je najviše uživao u košarci 1993. godine, kada je on bio vođa zbog kratkog penzionisanja letećeg Majkla.

"U tim trenucima sam najviše uživao u NBA karijeri. Da me ne shvatite pogrešno, uživao sam da igram sa Džordanom, ali to mi je bila šansa da predvodim ekipu i da shvatim gde se kotiram između ostalih super zvezda u ligi", rekao je Pipen.

Sjajni košarkaš je odveo Bulse do skora 55-27 u prvoj sezoni bez Majkla. Ubacivao je 22 poena po meču, ali je Čikago ispao u plej-ofu od Njujork Niksa.

Džordan se vratio u završnici sezone 1995. godine, ali nespremnost je koštala Bulse ispadanja u doigravanju. Ipak, naredne tri godine vodio je tim do još tri naslova, a Pipen je morao da prihvati ulogu broja dva.