Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da će pandemija korona virusa promeniti svet i lokalno i globalno, kao i da je neminovno da dođe do promena u svim segmentima života, pa samim tim i u sportu.

Specijalizovani košarkaški portal "Jurohups" analizirao je kako će aktuelna situacija uticati na narednu sezonu, učešće klubova u određenim takmičenjima, kao i na finansijski momenat samih klubova, a jedan od sagovornika bio je i Čović.

- Situacija, ne samo u Srbiji već i globalno, veoma je teška i kompleksna. Sada je proritet očuvanje života. Kada opasnost od virusa prođe jasno je da i lokalno i globalno mora doći do promena u svim segmentima života, a ne samo po pitanju sporta. Sve ovo će udariti na ekonomiju, finansijske sisteme i nesumnjivo će doći do promena i u sportu - rekao je Čović, prenosi Jurohups.

Pvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da je sada najveći problem taj što je ceo svet iznenađen, da ima mnogo nepoznanica oko pandemije i da ne postoje odgovori na mnoga pitanja.

- Kada uslovi budu stekli i kada budemo bezbedni, razgovaraćemo o svim temama. Do tada, primarni i jedini cilj je da se očuvaju životi. Želim da iskoristim priliku da poželim dobro zdravlje igračima i predstavnicima klubova u Evropi i svetu u ovim teškim vremenima za sve nas - zaključio je Čović.