BAŠ kad je trebalo da dođu na red najvažnije utakmice, posle toga i borba za najveće trofeje, košarkaši su morali na neplaniranu pauzu. Partizan je zaustavljen u trenutku kada je obezbedio prvu poziciju u ABA ligi, kolo pre kraja ligaškog dela, koja mu je donela prednost domaćeg terena u plej-ofu. U Evrokupu je sutratrebalo na programu da bude prva četvrtfinalna utakmica u "Štark areni", međutim, virus korona je sve otkazao...

- Mi smo za vikend dali igračima slobodno, danas je trebalo da nastavimo sa trenizima, ali usled novonastale situacije, nismo - kaže profesor Vladimir Koprivica, koji je u Partizanu zadužen za fizičku pripremu, zajedno sa Alenom Đorđevićem. - U suštini, odluke se više ne donose na nivou kluba, trenera, već sve zavisi od državnog vrha.

PROČITAJTE JOŠ: Gordić za "Novosti": Vreme je da vratimo trofeje

Treninzi će zbog vanrednog stanja biti zaustavljeni, ali koliko će ta pauza potrajati u ovom trenutku niko ne može da zna.

- Znamo da su teretane mesta na kojima najčešće dolazi do širenja virusa, jer on ostaje baš na tim metalnim površinama. Mi sve to dezinfikujemo, vodimo računa i da se samo mi pitamo, trenirali bismo normalno. Ali ovako sve je pod znakom pitanja, nastavak takmičenja, rasplet u ligama...

Ukoliko se situacija bude sredila, evropska nadmetanja bi trebalo da se nastave 11. aprila.

- Moje mišljenje je da će sve ovo potrajati. Kod nas nije veliki broj zaraženih, ali kad pogledamo Italiju, Španiju... Pa da li će klubovi iz tih zemalja doći u normalu, kad i ostali. Lično, mislim i da neće imati smisla da se održe Olimpijske igre, jer kako uopšte pripremiti sportiste, posle svega ovoga. Dok se prvenstva nastave, pa kvalifikacije, pa pripreme. Sve to deluje veoma neizvesno.

PROČITAJTE JOŠ: Oglasio se i KSS: Prekidaju se sva takmičenja i treninzi na svim nivoima

Mnogo veće probleme zbog virusa korona Koprivica vidi van sportskih okvira...

- Vodiće se prvo velika borba da se iskoreni virus. A onda na red dolazi oporavak privrede, ekonomije i svega ostalog. Tu sport i kultura nisu prioritet, pre mogu da se svedu na hobi - zaključio je Koprivica.

STRANCI MOGU KUĆI
ZBOG potpunog obustavljanja rada strani igrači su dobili dozvolu od kluba da otputuju kući. Danas se moglo na društvenim mrežama videti da su slobodan dan u Beogradu provodili zajedno Tomas, Volden, Reding i Angola igrajući karte... A kako će izgledati naredni dani, odluka je na njima.