Košarkaši Crvene zvezde bili su nadomak osvajanja Kupa Radivoja Koraća, pošto su 30 sekundi pre kraja finalnog meča protiv Partizana imali šest poena prednosti. Ipak, Markus Pejdž u triler završnici četvrte deonice, pa potom Ognjen Jaramaz u produžetku, “oteli” su trofej iz ruku izabranika Dragana Šakote i treći put uzastopno “Žućkovu levicu” odneli u Humsku.

- Promašivali smo neke šuteve, oni su pogađali neke šuteve. Bolje da ne pričam o sudijama i nekim odlukama koje su donosili. Bilo je mnogo odluka za obe strane... Ne znam, onaj faul u napadu je bio jedna od tih odluka zbog koje kažete "vau". Pejdž se smejao posle toga, znao je da je isfolirao tako da... - bio je ljut na arbitre meča Bili Beron, koji je u dahu nastavio:

- Mislim da su i pozvali taj potez, taj tip poteza, želeli su to, tražili i to je stvarno teško. Tako nešto se ne svira na kraju ovakvih utakmica... S obzirom na to koliko je meč bio fizički čvrst, uvrnuto je. Nismo izgubili motivaciju, i dalje ima još nekoliko titula za koje se igra i radujemo se tome - rekao je Beron posle meča, uz priznanje da nije mogao najbolje da vidi situaciju osam sekundi pre kraja četvrtog kvartala, kada je Panteru dosuđen faul u napadu.

- Nisam imao najbolji pogled na čitavu situaciju, ali činjenica da se Pejdž posle toga smejao dovoljno govori jer on zna da se izvukao sa tim - istakao je Beron.

Mnogo samokritičniji je posle duela bio Čarls Dženkins, koji je u finišu treće i početkom četvrte deonice pogurao Zvezdu ka preokretu.

- Svaka greška koja može da se napravi na manje od trideset sekundi, mi smo je napravili. Nikoga drugog ne možemo da krivimo osim sebe. Imali smo plus 6 na 30 sekundi pre kraja, trebalo je da ostanemo na kursu i dobijemo utakmicu. Napravili smo tamo gomilu kikseva, bili smo previše opušteni tokom većeg dela meča, ali smo uspeli da se konsolidujemo i da dođemo do prilike za pobedu - rekao je Dženkins novinarima posle meča i osvrnuo se na poslednje sekunde četvrte četvrtine.

- Nismo dobro komunicirali u odbrani, bili smo previše agresivni u lošem trenutku. Možda i odluka sudija 50:50 za faul Kevina kojim su dobili dva slobodna bacanja na dva razlike za nas... Bez obzira na činjenice, greške tog tipa u takvom trenutku ne treba praviti jer smo imali dobijenu utakmicu - naglasio je Dženkins.