DETALj koji najbolje ilustruje igru i stanje Crvene zvezde zabeležen je u završnici utakmice sa Krkom u Novom Mestu. Nervozni trener Milan Tomić tražio je tajm-aut kakobi poručio igračima: "Igrajte šta hoćete", i to u trenutku kadameč još nije izgubljen.

Dan posle drugog poraza u prva tri kola ABA lige, pojavila se informacija da je strateg srpskog i jadranskog šampiona ponudio ostavku.

-Ne želim da komentarišem „informacije“ – kaže za „Novosti“ predsednik crveno-belih Nebojša Čović. – Razgovarao sam sa Tomićem o svemu, situacija u klubu je stabilna i nastavljamo saradnju. O svemu ostalom pričaćemo na konferenciji za medije.

Prvi čovek Zvezde sutra će se pojaviti pred novinarima na Malom Kalemegdanu, kada će sigurno biti reči i o poruci koju je Tomić poslao posle utakmice u Novom Mestu.

- Postoji dosta problema, moraju da se donesu neke odluke i da vidimo šta ćemo da uradimo - nagovestio je reakciju posle petog poraza u sedam zvaničnih mečeva ove sezone, računajući i onaj u ABA Superkupu od Primorske.

Iste poteškoće prate Zvezdu od prve zvanične utakmice, ali kiksevi kao što je ovaj u meču sa Krkom daju im novu dimenziju.Čekajući "neke odluke", možemo samo da još jednom pobrojimo probleme u Zvezdinoj igri. Glavni je svakako na poziciji plejmejkera, drugi po težini nalazi se na mestu klasične "petice", ali ništa jednostavnija nije ni šuterska problematika. "Sigurnih" poena nema ni u reketu ni sa distance.

Bili Beron nije igrao u Novom Mestu jer je dobio dozvolu kluba da prisustvuje rođenju deteta, ali najbolji Zvezdin igrač iz prošle sezone trenutno još nije ni senka svojih MVP izdanja. Kao ni Čarls Dženkins svojih partija koje su mu donele status ljubimca navijača. Ognjen Dobrić i Dejan Davidovac šuterski osciliraju u igri sa previše rotacija i premalo timske hemije.

Sopstvenu odgovornost Tomić je priznao izjavom da su potrebne odluke posle samo tri kola u ABA ligi i Evroligi. Ostaje da se vidi da li će Zvezda povući neke poteze pre sledećeg evroligaškog izazova u četvrtak, kada u dvoranu "Aleksandar Nikolić" dolazi moćna Barselona sa Pešićem na klupi.