ĐENKA, ZNAŠ ŠTA TREBA DA URADIŠ: Dženkins za Novosti o povratku u Zvezdu

N. STANOJČIĆ

utorak, 23. 07. 2019. u 22:19

ЂЕНКА, ЗНАШ ШТА ТРЕБА ДА УРАДИШ: Џенкинс за Новости о повратку у Звезду

Čarls Dženkins i Branko Lazić foto: N. Paraušić

Od odlaska u Himki sa Lazićem sam pričao o mogućem povratku, stalno me je podsećao da želi da ponovo igramo zajedno - kaže ljubimac "Delija"

PUSTI psa da luta i pronaći će put do kuće. Tom porukom je na društvenim mrežama Čarls Dženkins potvrdio ono čemu su se navijači Zvezde nadali - da se vraća u Beograd. Treći put će miljenik pristalica crveno-belih obući dres u kojem je pružao najbolje partije u karijeri.

U prvom intervjuu otkad se obavezao na dvogodišnju saradnju sa srpskim i regionalnim šampionom, otkrio je kako je sve počelo.

PROČITAJTE JOŠ: Dženkinsu dvogodišnji ugovor u Zvezdi

TEŠKO ZBOG OGNjENA TEŠKO je Dženkinsu palo kada je čuo za saobraćajnu nesreću Ognjena Kuzmića. Njegovog dobrog prijatelja i čoveka sa kojim je u stalnom kontaktu.
- Mnogo me je to pogodilo. Mi smo drugari i van terena. Njegov sin, žena, roditelji, njeni roditelji, svi me poznaju. Svi smo prijatelji. Bilo mi je veoma teško - drhtavim glasom izgovara Čarls, pa posle kratke pauze nastavlja.
- Poruka za njega? Ne moram to da učinim putem medija. To je moj prijatelj, pozvaću ga, pričaćemo, kazaću mu sve. Zaista mi je teško da pričam o tome, on dobro zna kako se osećam.

- Kontaktirali su me u junu. Svestan sam da nisam previše dobro igrao u prethodne dve sezone u Rusiji, tako da se klubovi nisu baš otimali. Bilo je nekoliko ponuda, Zvezda je bila jedna od njih. Uzeo sam malo vremena, razmislio i doneo najbolju odluku za mene - počinje Dženkins razgovor za "Novosti".

Nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja, ali se jedna osoba izdvaja - kapiten Branko Lazić.

- Od odlaska u Himki sa Lazićem sam pričao o mogućem povratku. Stalno me je podsećao da želi da ponovo igramo zajedno. Čim je produžio ugovor poslao mi je poruku: "Znaš šta treba da uradiš". To mi je samo dodatno olakšalo donošenje odluke.

Veliku ulogu u tome je imao i Ognjen Kuzmić.

- Laza i Kuz su imali najveći uticaj. Živeo sam sa Kuzmićem kada smo prošli put bili u Zvezdi. Rekao mi je da će da potpiše i da se vrati. Obojica smo imali dve sezone iza nas koje nisu išle kako smo planirali, tako da mi je bilo bitno što i on dolazi.

PROČITAJTE JOŠ: Kuzmić na nogama: Centar Crvene zvezde se polako oporavlja

Detalj koji je posebno oduševio Amerikanca sa srpskim pasošem je bio i poziv trenera Milana Tomića.

- Razgovarali smo kratko o tome gde me vidi i šta od mene očekuje. Poznaje me, više puta sam igrao protiv njega i nadam se da ću imati drugačiju ulogu nego u Himkiju. Moram da priznam da mi je prijalo to što me je pozvao, mnogo mi je značilo što mi je pokazao da me želi u timu. Nismo pričali previše o taktici i takvim detaljima, biće vremena za to.

Pored njega na mali Kalemegdan su stigli igrači poput Džejmsa Gista, Derika Brauna, dok je saradnja produžena sa Bilijem Beronom, Stratosom Perperogluom...

- Ne obraćam pažnju na očekivanja, posebno u Beogradu. Ako kažete nešto i to se ne ostvari, onda je loše. Imamo dosta veterana. Gist je dokazani lider, Braun je motivisan da se dokaže posle svega što je prošao prošle sezone. Tu su Stratos, Bili, Mo Faje, a mi smo novi delovi slagalice koji su pridodati. Na nama je da radimo i stvorimo dobru timsku hemiju. Biće zabavno igrati u tom okruženju ponovo.

PROČITAJTE JOŠ: Zvezdin paklen početak Evrolige

U prethodna dva mandata popularni Đenka osvojio je sedam trofeja, nada se da bi ta brojka mogla da se poveća.

- Naravno da bi bilo dobro da ta cifra postane dvocifrena. Pobede i titule su razlog što se baviš ovim sportom. Mogu da obećam da ću dati sve od sebe. Nadam se da će pehari doći kao rezultat toga.

Bez obzira na udaljenost i vremensku razliku, trudio se da prati crveno-bele.

- Pratio sam rezultate i gledao sve bitne utakmice. Polufinale i finale ABA lige, borbu za pehar Superlige. Stalno gledam košarku, znam kakvi su momci. Što se svlačionice tiče, poznajem sve i neće mi biti previše teško da se prilagodim.

Na kraju se osvrnuo na navijače i na to što je bio zatrpan porukama od trenutka kada se sezona završila.

PROČITAJTE JOŠ: Teodosić nije ni pregovarao sa Zvezdom: Nije bilo kontakta

- Stalno su mi slali poruke na društvenim mrežama, kačili slike u dresu Zvezde. Stavili su mi do znanja da bi voleli da me vide ponovo. Naravno da ih volim, oni su fenomenalni, ali su saigrači ti koji su mi pomogli da odlučim - zaključio je Dženkins.

RUSKI NE, SRPSKI MORA BOLjE

TOKOM dve sezone u Himkiju, Čarls je imao priliku da uči ruski jezik, mada mu se to nije preterano dopalo. - Iskreno, nisam bio preterano zainteresovan za ruski. Vežbao sam više srpski, imam grupu ljudi sa kojima igram NBA 2K igricu, pričamo na srpskom. Trebalo je do sada da ga znam savršeno, ali to nije slučaj. Moraću da se popravim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije