Dušan Ivković skratio spisak

I. J.

28. 06. 2012. u 12:10

Selektor Srbije, suočen sa povredama iskusih igrača, objavio je spisak imena 21 košarkaša na koje računa od 8. jula, na pripremama. Centri najveći problem

Selektor Dušan Ivković objavio je spisak imena 21 košarkaša na koje računa da će se pojaviti na okupljanju reprezentacije Srbije 8. jula, u hotelu "Zira", i odraditi mesec dana priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2013.

Suočen sa povredama iskusnih igrača, naročito na centarskoj poziciji, proslavljeni trener prinuđen je da ovog leta predvodi nešto izmenjen sastav u odnosu na prethodne godine. Tim još nije konačan, jer slede detaljni lekarski pregledi onih koji su se požalili na povrede, ali je ustanovljeno da trio Novica Veličković - Stefan Marković - Kosta Perović zbog zdravstvenih problema neće biti na raspolaganju.

- Nikada pre nisam bio u ovako delikatnoj situaciji. Toliko se igrača žali na povrede da sam mislio da odložim okupljanje tima. Lekarska komisija Saveza imaće dosta posla, ali sva imena sa ovog spiska očekujem da se pojave u nedelju 8. jula - iskren je bio selektor Srbije Dušan Ivković koji uprkos svemu i dalje gaji nadu da će na raspolaganju imati sve igrače osim pomenute trojke.

Sastav Srbije trebalo bi da predvode stari znanci: Nenad Krstić, Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Aleksandar Rašić, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Duško Savanović, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Mile Ilić. Među počastvovanim seniorskim novajlijama našli su se: Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Vladimir Lučić, Vladimir Štimac, Dragan Labović, Vladimir Micov, Dejan Musli i Milovan Raković.

Ne krije selektor da ovo nije konačan spisak učesnika pod zastavom Srbije na kvalifikacijama za EP 2013. jer kako kaže "posle lekarskih analiza možda bude još odstupa do početka priprema". Ivković kaže da je upoznat sa povredom ligamenata skočnog zgloba kapitena Nenada Krstića, ali da "ne sumnja u to da će Krstić biti spreman da pomogne". On je istakao da je se nije čuo sa svim igračima, ali da ima već zakazane susrete i razgovore sa Zoranom Ercegom i Vladimirom Micovim.

- Sa Krstićem postoji neizvesnost i naknadno je pozvan Vladimir Štimac. To je igrač koji poznaje sistem, prošao je kroz sve mlađe nacionalne selekcije i poseduje neverovatnu energiju, volju i želju da igra za Srbiju. Na moje izvinjenje što mu poziv možda remeti privatne planove bez razmišljanja je rekao da: "nema privatnih stvari koje bi stavio ispred dolaska na pripreme i da mu je poziv velika čast" - objasnio je Ivković.


STRUČNI ŠTABDušan Ivković je napravio i neke izmene u stručnom štabu, pa će mu umesto Dušana Gvozdića i Saše Nikitovića, ove godine pomagati Vlada Vukoičić, kao i stari, provereni saradnik Aleksandar Kesar. Jedan od pomoćnika trebalo je da bude i Aco Petrović, koji je u međuvremenu dogovorio saradnju sa Uniksom pa je zbog obaveza u novom klubu morao da odustane od posla u reprezentaciji. Doktor reprezentacije i dalje je Dragan Radovanović, a fizioterapeuti Dušan Stajić i Velibor Kosanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)

Duško

28.06.2012. 12:45

plejevi: Teodosić, Rašićbekovi: Tepić, Anđušić, Nedovićkrila: Lučić, Kešelj, Micovkrilni centri: Mačvan, Savanović centri: Krstić, Raković

mirko

28.06.2012. 14:03

Ovaj Duda mnogo lici na Tita. Mora da predje u glumce u buducnosti i da igra Broza. J.... kosarku.

wert

28.06.2012. 16:53

Dudo zašto ovako malo igrača iz KK Crvene Zvezde Beograd Diva, zaslužili smo bar još neko ime posebno što računamo na osvajanje titule sledeće sezone...

zuio

28.06.2012. 17:02

@wert - Dosta sa provokacijama, gospodin Čović I gospodin Pešić prave novu veliku i ambicioznu Crvenu Zvezdu tako da ne samo da uzimamo titulu naredne sezone već i mnogo sledećih!

Vožd

28.06.2012. 16:57

Jaoooo "crni Deda" pa gde će ti duša ?! Dogovori se sa Pešićem da ti pozajmi zvezdine igrače i naturalizuj ove iz olimpijakosa i bog da vas vidi. Što se "deko" ne povučeš lepo, pa da pravimo kvalitetnu selekciju ?