Engleski premijerligaš Totenhem pozajmio je 175 miliona funti od Banke Engleske kako bi pokušao da ublaži finansijski udarac koji je pretrpeo usled nedostatka prihoda tokom pandemije virusa korona.


Totenhem, koji je poslednjih godina potrošio većinu novca za izgradnju jednog od najmodernijih stadiona na svetu, rekao je da očekuje više od 200 miliona funti gubitka do juna 2021. godine. Spursi su, naravno, osim što zarađuju od prodaje karata za fudbalske utakmice, ostali bez nekih od glavnih nefudbalskih događaja na stadionu: utakmica najmoćnije lige američkog fudbala, kao i bokserski meč svetskog prvaka Antonija Džošua. Spursi su rekli da novac od ovog kredita neće biti korišćen za kupovinu fudbalera.


Već 18. marta rekao sam da je, tokom mojih 20 godina u klubu, bilo puno prepreka na putu, ali nikada ovoliko visokih“ napisao je predsednik Totenhema Danijel Levi u saopštenju za javnost. "Pandemija Kovid19 pokazala se najozbiljnijom preprekom od svih. Sada je presudno da svi radimo zajedno - naučnici, tehnolozi, vlada i sektor organizacije događaja - i da pronađemo siguran način da se gledaoci vrate na sport i zabavu“.