Blater kritikuje Infantina: Želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za novac

Beta

utorak, 02. 06. 2020. u 13:50

Блатер критикује Инфантина: Жели да претвори фудбал у велику машину за новац

Sep Blater foto: EPA

Svetsko klupsko prvenstvo sa 24 ekipe, kao i SP za žene, nije svarljivo, rekao je bivši predsednik FIFA
Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije Sep Blater rekao je da predsednik te organizacije Đani Infantino želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za pravljenje novca.Blater je 2015. godine napustio funkciju u FIFA osramoćen skandalom u vezi sa finansijskim malverzacijama, a na čelu svetske kuće fudbala zamenio ga je Infantino.

Blater je preuzeo FIFA 1998. godine i transformisao je Svetsko prvenstvo u jedno od najunosnijih sportskih takmičenja.

"Čini se da je Đani Infantino želeo da utre put ka predsedništvu. On želi da pretvori fudbal u veliku mašinu za novac. On želi da sve bude veće. Svetsko prvenstvo sa 48 ekipa, projekat Gol je preimenovan jer želi tri puta više novca. Svetsko klupsko prvenstvo sa 24 ekipe, prošireno Svetsko prvenstvo za fudbalerke sa 24 na 32 ekipe. To nije moguće, to je preteško svariti ", rekao je Blater za švajcarsku agenciju Kiston-ATS.

On je rekao i da je Infantino postao "megaloman".

"Igra se sobom jer je prožet sobom. Postao je megaloman. U svojoj aroganciji, on više ne razgovara predsednicima Fudbalskih saveza nego sa predsednicima država", naveo je Blater.

Blater služi šestogodišnju suspenziju iz fudbala. On je u aprilu rekao da je nevin, nakon što je američko Ministarstvo pravde podiglo optužnicu da su Rusija i Katar dali mito u zamenu za glasove prilikom izbora za domaćina Svetskog prvenstva 2018. i 2022. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije