NIKOLA Milenković bi mogao da bude u centru pažnje letnjeg prelaznog roka u Italiji. Milan je pokazao interesovanje za štopera Fiorentine i reprezentacije Srbije, ali pošto je finansijska kriza pokucala i na vrata "rosonera", sportski sektor kluba sa "San Sira" je došao na ideju da ljudima iz Firence ponudi trampu: Brazilca Lukasa Paketu za našeg 22-godišnjeg igrača.


Interesantno je da su Srbin i Brazilac vršnjaci, naravno igraju na istoj poziciji u timu, a Milanezima je očigledno za oko zapao Milenkovićev učinak u dve poslednje sezone u Seriji A. Kako navode italijanski mediji, Milan je prvo pokušao Paketu da ponudi Benfiki, a pošto su pregovori negde zapeli, sada je opcija trampe sa Fiorentinom možda još realnija.


Navodi se da je tržišna cena brazilskog štopera oko 30 miliona evra, a pošto se ona poklapa sa vrednošću Nikole Milenkovića, potpuno je realno da ova dvojica igrača zamene dresove već ovog leta.


Inače, za Milenkovića su interesovanje u poslednjih šest meseci pokazali još i Juventus, Napoli, Mančester junajted i Atletiko Madrid.