Kapelo: Ronaldo mi je stvarao najviše problema u svlačionici

Novosti online

sreda, 20. 05. 2020. u 08:30

Капело: Роналдо ми је стварао највише проблема у свлачионици

Ronaldo foto: EPA

On je najveći talenat koji sam trenirao, istakao je italijanski trener i dodao da je i danas sa Brazilcem u odličnim odnosima
Fabio Kapelo, kao bivši trener Real Madrida, priznao je za da je Brazilac Ronaldo najveći talenat kojeg je trenirao, ali i da je igrač koji mu je stvarao najviše problema u svlačionici. Danas njih dvojica imaju doličan odnos, pa o prošlosti mogu da pričaju sa osmehom na licu.

"Najveći talenat koji sam trenirao je Ronaldo, "Gordo" da se razumemo. A istovremeno dok je bio najbolji za fudbal, van terena mi je stvarao najviše problema. Umeo je čak da pravi i zabave u svlačionici. Jednom mi je Rud van Nistelroj rekao: "Gospodine, ali ovde u svlačionici miriše na alkohol", priznao je Kapelo na italijanskoj televiziji "Skaj sport". "Istina je da smo počeli da pobeđujemo kada je Ronaldo otišao u Milano (januara 2007.), ali ako govorimo o talentu, on je nesumnjivo bio najveći. Ostali smo u odličnim odnosima. Viđamo se bar jednom tokom godine".

Kapelo je u dva navrata bio trener Real Madirda i u oba mandata po jednom osvojio prvenstvo Španije 1997. i 2007. Ronalda je trenirao u sezoni 2006/2007.