Tužan dan u Užicu: Ere se opraštaju od svog voljenog Antare (FOTO)

N. Jovanović

07. 04. 2020. u 13:42

Тужан дан у Ужицу: Ере се опраштају од свог вољеног Антаре (ФОТО)

Plato ispred Gradske kuće u Užicu foto: N. J.

Sigurni smo da dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se tvoje ime, tvoje reči i tvoja dela, piše u knjizi utisaka
UŽICE - Ere se ispred Gradske kuće odavanjem pošte i paljenjem sveća opraštaju od Radomira Antića, sportske i ljudske legende Užica. Do poslednjeg trenutka, proslavljeni fudbalski as i trenerski velikan u mislima je imao svoje sugrađane, FK Slobodu i grad u kome je proveo detinjstvo i mladost.

- Radomira Antića je sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći. Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik. Danas Radomira žale Užice, Gradska kafana i njegova Sloboda, Đetinja i Zlatibor, ali i Evropa i svet. Dragi Radomire, sigurni smo da dok Đetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se tvoje ime, tvoje reči i tvoja dela - ostalo je zapisano u knjizi žalosti ispred Gradske kuće.

Među prvima, od Radomira Antića oprostili su se gradonačelnik Tihomir Petković, gradski čelnici i brojni sugrađani čuvenog Užičanina.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

historicus

07.04.2020. 15:27

Стадиону ФК Слобода из Ужица треба дати име стадион РАДОМИР АНТИЋ. Легенда је то заслужила.

Miso Bukvic

07.04.2020. 17:17

Voljeni Partizane, oduzi se nasem Antari !!! Nek se nas fudbalski hram od sada zove Radomir Antic !!!