Ništa od solidarnosti u Italiji: Udruženje fudbalera odbilo predlog o smanjenju plata

Beta

06. 04. 2020. u 18:10

Ништа од солидарности у Италији: Удружење фудбалера одбило предлог о смањењу плата

Serija A logo

Kako se navodi, 19 od 20 klubova dogovorilo se da smanje plate za šestinu, što iznosi dve mesečne plate, ako se završi prvenstvo, a ako se ne završi prvenstvo dogovoreno je da se smanje plate za trećinu
Udruženje italijanskih fudbalera odbacilo je danas predlog klubova Serije A da im se smanji plata za trećinu, ako se ne nastavi sezona zbog pandemije korona virusa.

Fudbaleri su rekli da je taj predlog "sramotan i neizvodljiv".

Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, ukupno četiri plate, a ako se prvenstvo završi, da plate budu smanjenje za
šestinu, odnosno za dve plate.

- Ovo je sramotan i neizvodljiv predlog. Jasno je da oni žele da samo igrači plate eventualnu štetu izazvanu krizom - rekao je potpredsednik Udruženja igrača Umberto Kalkanjo za Gazeta delo Sport.

Predlog Serije A jednoglasno je podržalo 19 od 20 klubova, Juventus nije glasao pošto je već napravio sličan dogovor sa svojim igračima.

- Jedini relevantan deo u njihovom saopštenju je to da će klubovi morati da razgovaraju sa igračima - naveo je Kalkanjo.

Udruženje igrača je navelo da su predsednici klubova koji su odlučivali o smanjenju plate "isti oni koji su poslali svoje igrače da igraju do 9. marta i naterali igrače da treniraju do polovine marta".

Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre skoro mesec dana nakon naredbe italijanskih vlasti o karantinu. Ostalo je da se odigra još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene za vikend 22. februara. Takođe, nisu odigrani ni revanš mečevi polufinala
Kupa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije