Iskusni trener Visente del Boske, na koga je Španija ponosna jer joj je doneo titulu svetskog šampiona u Južnoj Africi, govorio je za „Mundo deportivo“ o aktuelnoj krizi u fudbalu, ali i o pravim igračkim imenima.

„Ova pandemija nam je dala veliku lekciju: Svako mora da bude svestan da ne može da zna sve i da ima mišljenje o svemu. Na ovo nijedna zemlja nije bila spremna. Političari slušaju stručnjake, a Kovid19 ni najveći eksperti nisu očekivali da će biti novi strašni virus. Solidarnost i dobrobit pojedinaca ili grupa su veoma dobri. Potrebno je da ljudi budu velikodušni i da daju pomoć u ličnom svojstvu... Ali, suštinska i elementarna pomoć u vanrednom situacijama mora da bude odgovornost administracije. Moramo da verujemo u javno zdravlje i da u njega ulažemo“,  rekao je Vinsente del Boske.

Dao je ovaj španski fudbalski stručnjak i svoj sud o najpoznatijem brazilskom fudbaleru.

"Nejmar za mene nije dobar primer timskog igrača, iako ima sjajne tehnikalije. On je sigurno na mojoj listi pet najboljih na svetu. Ali, on na terenu mnogo vara i pretvara se što niko ne voli“.

Del Boske je mišljenja da fudbalske sezone moraju da se završe i da se proglase šampioni, oni koji ispadaju i oni koji „upadaju“ u prvu Ligu.