Fudbalski klub Real Madrid predviđa da će u dogledno vreme biti neizbežno smanjiti plate fudbalskim i košarkaškim ekipama, preneli su španski mediji.

Kako je preneo "El Pais", predsednik Reala Florentino Peres i kapiten Serhio Ramos su nedavno razgovarali i dogovorili su se da plate neće biti smanjene. Međutim, pošto klub pokriva plate za 800 ljudi, a fudbal je na dužoj pauzi od očekivane, plate će morati da budu smanjene.

Brojni španski klubovi među kojima su Barselona, Atletiko Madrid i Espanjol već su smanjili plate igračima, ali se navodi da je ekonomska snaga Reala mnogo fleksibilnija.

Real ima neto dug od 27 miliona evra, u poređenju sa dugom iz Barselone od 217 miliona. Budžet Reala za plate je manji od 50 odsto ukupnog dohotka, dok se za Barselonu veruje da je bliži 80 odsto i tu je razlika u određivanju prioriteta smanjenju plata za zaposlene.

Prekid španskog prvenstva zbog pandemije korona virusa znači da klubovi nemaju prihode od utakmica, a oni veći klubovi i od poseta njihovim muzejima.