Zdravko Mamić i dalje vedri i oblači u zagrebačkom Dinamu. Nekada prvi čovek hrvatskog kluba, koji se već neko vreme nalazi u Hercegovini jer je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja miliona iz Dinama, prvo je komentarisao aktuelnu problematiku „modrih“ i objavio na društvenim mrežama plate trenera Dinama Nenada Bjelice i njegovih pomoćnika.

Nije se Mamić zadržao samo na ciframa, nego je u opisu fotografije dao i svoj komentar koji je „zapečatio“ sa Game over (Igra je gotova).

„Mesi i saigrači su se odrekli 70 posto primanja, belgijski fudbaleri će mesečno preživljavati sa 2.000 evra, Žilina koja je sedmerostruki prvak Slovačke je proglasila bankrot, Kristijano Ronaldo, Juventus, Bajern i mnogi drugi su se solidarisali i pokazali da se na muci poznaju junaci. Dinamo se priprema za vremena ispred nas i svi moramo da nosimo deo tereta. Sve uspehe klub je nagradio, nikome nije ostao dužan. Omogućio je igračima uslove rada kakve nema niko u ovom delu Evrope, a to će raditi i ubuduće. Geme over", napisao je Mamić.

A potom je imao i dodatak:

"Biti spreman pre oluje ponekad znači razliku između života i smrti. Dinamo će biti spreman. Laku Vam noć želim", napisao je Mamić, uz narodnu mudrost: "Štedi se kad se ima, a ne kad se nema".

Igrači Dinama, predvođeni kapitenom Arijanom Ademijem i stručnim štabom kog predvodi Nenad Bjelica, prošle odbili su smanjenje plate u vreme pandemije virusa korona, posle čega je Dinamo otpustio ceo stručni štab. Trener Bjelica, koji je klubu doneo najveći uspeh u poslednjih 30 godina, „preživeo“ je prvu seču.

Na fotografiji koju je objavio Zdravko Mamić, piše zarada Nenada Bjelice u posljednjih 20 meseci, koja iznosi blizu 3 miliona evra, dok je ukupan trošak njega i stručnog štaba blizu 5 miliona evra.