SRPSKI fudbalski maestro Dušan Tadić je sa dva pogotka razbio Herakles (3:1) i izvukao Ajaks iz krize, ali sjajna partija nikome nije bila zanimljiva posle meča 25. kola holandskog prvenstva. Svi su brujali o detalju iz prvog poluvremena, kada je naš as pun besa dotrčao do saigrača Seržinja Desta, uneo mu se u lice i skoro ga "pojeo" oštro mu sipajući kritike.


Posle meča, naravno, morao je prvo da objasni incident sa 19-godišnjim defanzivcem, reprezentativcem SAD.


- Reagovao sam burno i emotivno, ljudi u mojoj državi su takvi. Ali sve je to normalno u fudbalu - istakao je Tadić. - Hteo sam da kažem Destu, koji je dobar igrač i momak, da ne sme stalno da trči u napad. Kada se izgubi lopta, protivnici odmah imaju šansu za gol. Želeo sam da pomognem i njemu i ekipi.


PROČITAJTE JOŠ: Pobesneli Tadić “ribao” saigrača, trener Ten Hag stao iza kapitena: Takva stvar nam je bila potreba u ovom trenutku (VIDEO)


Trener Erik Ten Hag nije se naljutio na Tadića zbog neuobičajeno žestoke reakcije.


- Možda je Dušan malo preterao, ali on je kapiten, takva mu je uloga. Čak mislim da nam je trebalo nešto takvo da nas razdrma - reči su stratega Ajaksa, kluba koji je izjednačen na vrhu tabele sa AZ Alkmarom devet rundi pre kraja.