MRŠAVO, bezidejno, usporeno... Mnogo je načina da se objasni kako su večiti rivali izgledali u 162. derbiju, a malo pravih objašnjenja za bledilo koje je zasluženo nedeljnu utakmicu promovisalo u vrh kandidata za najslabije odmeravanje snaga crveno-belih i crno-belih u istoriji. Svesni su u Humskoj veoma dobro činjenice da su ostali dužni navijačima, a od toga ne beži ni iskusni izraelski vezista Bibars Natho.


- U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, nismo našli najbolju opciju da poboljšamo napad. U drugom smo bili bolji, ali smo, s tim da očiglednonismo bili dovoljno koncentrisani. Za ovakvu utakmicu nije potrebna dodatna motivacija da bismo rekli da je neko više ili manje inspirisan. Oba tima su više želela da ne izgube, zato je na kraju završeno nerešeno. U pojedinim trenucima mi se činilo da nijedan tim nije grizao za pobedu, već da su oba bila zadovoljna ovim rezultatom - precizno je locirao problem Natho.


Miloševićevi puleni su u prvom delu igre delovali zbunjeno, pomalo uplašeno i svakako nespremni da na adekvatan način odgovore na agresivnu igru protivnika.


- Dejan Stanković nas nije iznenadio. Sve smo to i očekivali, stručni štab nam je na to ukazao. U prvom poluvremenu su nas crveno-beli zatvorili, nisu nam dali da igramo, dok smo u drugom poluvremenu našli rešenje za igru, ali nije bilo dovoljno.


Po završetku derbija više razloga za osmeh zbog nule imali su fudbaleri u crveno-belim dresovima jer je prednost na tabeli ostala nepromenjena.


- U odnosu na večitog rivala stvarno jeste velika razlika, ali moramo da nastavimo da se borimo, zadržimo stil, vratimo se onome po čemu smo bili prepoznatljivi jesenas. Sada je primarno da očvrsnemo drugu poziciju, a onda da vidimo možemo li i kako da napadnemo više.


Ne krije Izraelac da mu mnogo nedostaje prijatelj i dugogodišnji saigrač Tošić.


- Možda bismo bili za nijansu opasniji da je mogao da računa naZorana Tošića. Žao mi je, jer mi je, pre svega, prijatelj i uživao sam da igram na terenu sa njim. Šta da kažem osim da nisam srećan zbog toga, ali takav je fudbal. Želim mu sve najbolje u svim segmentima. A mi moramo i bez njega.


Osvrnuo se Natho na kraju i na deljenje pravde.


- Nisam ljut na sudiju, bio je staložen i pristojan. Samo sam u jednoj situaciji bio ljut kada je igrač kojeg je Suma navodno, udario laktom jaukao, a kad su svi uskočili da se svađaju, digao se i šalio se sa svojom klupom, jer mu suštinski nije bilo ništa. To je derbi, pun emocija.