Fudbaleri Bolonje savladali su Atalantu u 16. kolu Serije A, a sam uvod u meč napravio je trener domaćih Siniša Mihajlović koji je pozvao sve u Italiji da doniraju koštanu srž. Kako prenose tamošnji, Mihajlović se u ime Italijanske asocijacije za borbu protiv leukemije, limfoma i mijeloma obratio javnosti.

- Zahvalan sam svima u asocijaciji, kao i doktorima. Istraživanja su napredovala i zahvaljujući tome, strašna bolest kao ova sa kojom se ja borim postala je izlečiva. Pre svega, sve što želim da kažem je: "Prevencija je fundamentalna". Kontrolišite sebe jer je to od velikog značaja - istakao je Mihajlovići poslao dve važne poruke:

- U Italiji ne ulažemo dovoljno. Zaostajemo za zemljama na severu, za Sjedinjenim Američkim Državama, za Nemačkom. Koštana srž spasava živote, zato donirajte. Nažalost, ja ne mogu više. I, kažem svima koji mogu: donirajte - zaključio je Mihajlović.

Da podsetimo, Siniša Mihajlović poslednjih nekoliko meseci se bori sa leukemijom, a posle primljenih terapija njegovo stanje je stabilno.