SRBIJA na kolenima, neki na krilima privatnih aviona. Dok je Nemanja Matić patio zbog poraza od Češke u Ostravi i dok se ukrcavao na čarter za povratak kući, pojavila se zgodna prilika za konačno prebrojavanje. Verovali ili ne, od 22 putnika na liniji Beograd - Ostrava, u suprotnom pravcu krenula su samo - sedmorica. Nemanja Matić, Uroš Spajić, Aleksandar Katai, Marko Petković, Damir Kahriman, Filip Mladenović i Nemanja Gudelj.  Da li treba bolji dokaz koliko je rasulo među "orlovima"?

Da li znate koliko košta jedan izostanak sa evropskog ili svetskog prvenstva u fudbalu? Odgovor je prost: skoro 15 miliona evra. Toliko iznose premije, prilika da se naplati znanje na terenu i da se izreklamira uspeh iz kvalifikacija.

Sada jedno teže pitanje: da li znate koliko košta let privatnim avionom u jednom pravcu na liniji Ostrava - Beograd. Odgovor: 6.000 evra!

Eto, toliko je novca platila jedna od grupa fudbalera Srbije koja je u petak veče požurila da što pre napusti poprište na kojem je Srbija doživela najteži poraz od kada se reprezentacija takmiči pod tim imenom.

Prema saznanjima "Novosti", bar jedan igrač iz ove grupe, sa manjim stažom u A selekciji, sa jedva desetak utakmica, bio je odmah iza ponoći u Beogradu i sa piste aerodroma požurio u jednu poznatu beogradsku kafanu. Pitanje: šta se slavilo u njoj? Možda, počasni gol Petra Škuletića...

Srbija je poražena i ponižena od rezervnog tima Češke u petak uveče, a "tikva" je pukla odmah po završetku meča kada je zamenik kapitena Nemanja Matić onako iz srca i duše rekao:

- Ja više ne igram za Srbiju ako se nešto ne promeni.

Selektor Radovan Ćurčić i potpredednik FSS Savo Milošević su prvi istupili i ponudili ostavke, o kojima će za nekoliko dana raspravljati Izvršni odbor FSS.

Dok su Matić, Milošević i Ćurčić davali izjave grupi izveštača, dotle je "avio-taksi" sa grupom igrača već bio u vazdušnom prostoru Srbije. Verovali ili ne. Nije im se išlo kući sa ostatkom sveta. Nekome od njih se išlo u kafanu. Na slavlje?! Ili, da se utoli tuga...

Sa Srbijom je, bar u kvalifikacijama za Francusku trebalo da se peva neka nova pesma. Sastav grupe, broj selekcija koji ide na EP... Skoro sve je bilo na strani "orlova". Međutim, njih je "preparirao" ko je stigao. Jermenija, Danska, Portugalija, pa i Francuska. Pa i sud UEFA u Lozani. A sve je "snimao" i dron...

Na kraju priče u 2015. godini desilo se jedno veliko ništa. Jedna stara pesma!

SPEC
Marko Dmitrović, Filip Kostić i Stefan Mitrović direktno iz Češke su se vratili u svoje klubove zbog obaveza

IO FSS O STATUSU SELEKTORA

NOVA blamaža "orlova" naterala je selektora Radovana Ćurčića da indirektno poruči kako će teško i u narednom ciklusu sedeti na klupi Srbije, a u slučaju njegove smene realno je očekivati da rad sa nacionalnim timom napusti i potpredsednik Savo Milošević.

Sudbina tandema bi trebalo da bude poznata do kraja nedelje kada će se sastati Izvršni odbor nacionalne kuće fudbala, a prethodno će isti problem razmatrati i Odbor za hitna pitanja FSS.


PROČITAJTE JOŠ:

Senzacija u Pioniru: Zvezda slavila, Igokea pobedila

Đoković zbrisao Nišikorija: Najbolja godina u karijeri i životu

Kakav doček za Vilijamsa: Pionir se poklonio Markusu

Grujić: Matić mi rekao da me hoće Čelsi, sa Stankovićem na razgovoru posle Slovenije

Svađa u Ostravi: Mitrović i Tomović na ivici tuče

Kosanović: Karadžić i Milošević ubijaju srpski fudbal

Dešamp i Lev sakrili istinu od igrača o terorističkom napadu

Cvetković: Imamo recept za pobedu; Božić: U Zadru nikada nije lako