Pored neopozive ostavke generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić (49) u tehničkom mandatu do izbora novog rukovodstva nastavio je da radi istim tempom kao da mu uskoro ne sledi napuštanje kancelarije na stadionu „Rajko Mitić”. Prvi operativac je uslišio zahtev „delija” da napusti crveno-bele i jedino za čim žali što po dolasku prošlog juna nije izneo u javnost katastrofalno zatečeno poslovno stanje.


- Tada sam predočio navijačima da je klub pred bankrotom, a oni su imali zahtev da se preselimo u treći rang takmičenja kao slavni Glazgov Rendžers i na taj način obrišemo sve dugove. Ipak, procenio sam da moram da se borim za stabilizaciju i „život” u takvim okolnostima. Krenuo sam da tražim izlaz tako da smo došli do oko 40 miliona duga sa planom da bude do Nove godine za još pet miliona manji - kaže Terzić.


Ostankom na elitnoj sceni skovan je plan smanjenja troškova.


- Budžet je bio minimalan, a na svakom koraku stezao se kajiš. Na taj način nisu mogli da se dovode igrači koji mogu da ispune sve zahteve Zvezde. I video sam da od improvizacije nema pomaka, ali tako je moralo da se bar na jednom frontu bude uspešan.


Godinama u nazad simpatizere samo zanima učinak na terenu?

 

ŠEST MESECI BEZ PLATE Pola godine kako je najavio posle promocije na mesto generalnog direktora Terzić je radio volonterski u Crvenoj zvezdi, a zatim je primao platu. - Iznos je bio 1.200 evra u dinarskoj protiv vrednosti, a moje lične pozajmice su bile dobre. Živeo sam od ranije zarađenog novca - istakao je Terzić.

 

- Da sam rekao da je realno šesto mesto našao bih se na udaru, a zatim da se ove godine nađemo među tri tima i tek treće budemo šampioni. Plan je prebačen osvajanjem drugog mesta, dok u ovoj sezoni su šanse realne da aktuelni igrački kadar može da bude prvi.


Spominje se da navijači imaju veliki uticaj na rad kluba?


- Neosporno je da „delije” vole Zvezdu i dobro su organizovani, a kada nešto naume smatraju da mora da se ispune. Mislim da ih često povuku emocije i kada je tako ne možeš da budeš racionalan.


Pored svega Terzić je lično obezbedio premije za pobedu nad Voždovcem, a igrači i stručni štab su podelili 20.000 evra?


- Igračima su isplaćene pre nekoliko dana rate i u pitanju nije mala suma, kako bi imali potreban mir u radu, a premije sam obezbedio preko bogatih prijatelja koji su me savetovali da naslednicima ostavim stabilnu Zvezdu. Daleko je do bankrota i zato želim da pre rastanka budemo prvi i da ostvarimo pobedu u derbiju.


Sumnje u regularnost pojedinih mečeva kao na Vračaru između OFK Beograda i Zvezde.

 

NEMA PROBLEMA DO KRAJA GODINE Potpisivanjem novog dvogodišnjeg ugovora sa kompanijom „Telekom” što treba da usledi uskoro rešeno je finansijsko poslovanje kluba.
- Nema problema do kraja godine, a nema ni tužbi i račun nije u blokadi - jasan je Terzić.

 

 

- Ponavljam da lično ne strahujem i kod nas uvek nešto postoji da se priča danima, a pored činjenice da su svi dali iskaze da je bilo regularno. U Srbiji se u sve sumnja, pa i u šest uzastopnih titula Partizana.


Na kraju Terzić ima ličnu procenu šta je spas za domaće klubove, a posle Zvezde nastavlja posao u fudbalu.


- Samo to mogu da radim, a privatizaciju sam potencirao pre deset godina kao predsednik FSS. Na državi je da to sprovede za bolje sutra - zaključio je Terzić.

 

 

 

NIŠTA OD PRINUDNE UPRAVE - VESIĆ SAMO NAVIJAČ

Prostrujala je informacija da je blizu stečaj Crvene zvezde, a da onda ulogu rukovodioca ima stečajna Uprava i da njom treba da komandije Goran Vesić, aktuelni gradski menadžer prestonice što je on decidirano demantovao.

- Žao mi je što se u ovim dešavanjima oko kluba na veoma ružan način. Nemam nameru i pod bilo kojim uslovima da se vraćam u klub iz kojeg sam svojom voljom otišao još u novembru 2011. godine. Zvezdi želim da se stabilizuje i ja sam samo njen navijač koji je voli - poručio je Vesić.