Srbin menja Srbina, Miloš umesto Miloša... Dosadašnji vezista Sidneja Miloš Dimitrijević odlučio je da napusti australijski klub, čiji su čelnici brzo uspeli da pronađu zamenu u liku nekadašnjeg veziste Crvene zvezde Milošu Ninkoviću.

Posle sezone u kojoj je mali Čava proglašen za najboljeg fudbalera Sidneja, za najboljeg igrača u izboru saigrača i najboljeg po oceni javnosti, navijača i članova rukovodstva kluba, posle sezone u kojoj su lokalni mediji pisali da je možda i najbolji igrač u desetogodišnjoj istoriji Sidneja, nekadašnji vezista Rada i Crvene zvezde rešio je da promeni sredinu, a menadžer Sidneja Grejm Arnold istakao je da su želeli da pronađu igrača sličnih kreativnih mogućnosti.

- Veoma sam uzbuđen što Ninković dolazi u Sidnej i A ligu. Miloš ima odličnu karijeru, prošle sezone je igrao u najačoj ligi Francuske, 2010. je bio učesnik Svetskog prvenstva i pokazao je kvalitet koji želimo u Sidneju.

Arnold je izrazio nadu da će Ninković brzo dokazati da je jedan od najboljih fudbalera u ligi.

- Veoma sam uzbuđen posle razgovora s njim. Miloš je sjajan momak i mnogo se radujem saradnji s njim. Siguran sam da će oduševiti čalnove i navijače Sidneja i da će se istaći u A ligi – rekao je Grejm Arnold.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u Sidnej stiže početkom avgusta.

- Jedva čekam da zaigram u A ligi. Sidnej je renomiran klub, jedan od najvećih u ligi. Drago mi je što ću predstavljati “nebeskoplave” i što ću imati priliku da Australiji pokažem šta umem. Takođe, uzbuđen sam što ću imati priliku da igram azijsku Ligu šampiona i nadam se da ću doprineti uspesima Sidneja. Želim da osvojim trofej – rekao je Miloš Ninković, koji je prethodnih dana formu održavao na treninzima Čukaričkog.