Rezultatska norma nije ispunjena posle prvog kruga, pa je dodatna selekcija tima neophodna na mnogim mestima u ekipi Crvene zvezde. Celokupan načelni plan posle sastanaka čelnika sa šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem je da posao dovođenja pojačanja treba da se odradi do Nove godine i da novajlije budu u pogonu već od 8. janura, piše “Sport”.

Letošnje iskustvo kada su u hodu dovođenje novajlije pokazao se kao totalni promašaj pošto su mogući oslonci dolazili u finišu priprema i onda su formu jurili tokom sezone kada je jedina opsesija morala da bude učinak na terenu. Pošto je skoro jasno opredelenje da se pokuša odbrana titule, a onda za neke sa malom minutažom jesenas i slabim učinkom nema mesta na „Marakani”.

Kako saznaje “Sport” konture su skicirane i trener Lalatović samo treba da obelodani da u dogovoru sa klubom mogu da odu: Đorđe Rakić, Nikola Mijailović, Goran Gogić, Stefan Đorđević, Nikola Antić... Postoji još par igrača koji su na raskrsnici i njihova dalja sudbina zavisi od dolazaka.

Malo je onih koje čeka druga šansa. Dobiće je Aleksandar Katai pošto je pozajmljen od Olimpijakosa, verovatno Nenad Gavrić i možda Đorđe Despotović, mada se vode razgovori sa dva napadača (Parker i Mrdaković). Iskusni internacionalac treba da se konačno izjasni početkom naredne nedelje, a neki koji ne vide sebe na proleće u istom dresu, neće im se praviti problem da napuste Ljutice Bogdana.

Procena je da Miloš Bosančić poseduje potencijal, ali ako mu se ukaže nova prilika da ode u inostranstvo neće mu se stajati na putu. Mladi Makedonac Danijel Avramovski je u planu ako se u potpunosti oporavi od povreda koje su ga mučile u proteklom periodu. Primarno je zadržati Nejca Pečnika i uskoro iskristalisati status kapitena Darka Lazovića. Čačaninu ugovor traje do leta i zajednički interes je da ode preko granice.

Potreban je lucidan vezista, a od ranije je izbor pao na Radeta Krunića. Njemu je istekla šestomesečna pozajmica u Donjem Sremu od strane Verone, koja prema papirima izgleda odlučuje šta je naredni potez.

Zarada je planirana prodajom Darka Lazića u Gent. Priča se sa Belgijancima i čeka ponuda koja treba da bude veća od 500.000 evra. Na poziciji pozadi ima zamena pogotovo posle angažovanja Lukovića, a u konkurenciji su ako ostane Pavićević još mladi Jovanović i Senegalac Mbođ.

Zbog teške situacije, ako bude stigla ponuda od dva miliona evra za nekog talenta, pokušaće da se napravi dogovor da ode na leto i u tu grupu spadaju: Rajković, Jović, Ristić, Grujić i Jovanović. Podvlačenje crte sledi, mada pet do šest igrača treba da pojačaju aktuelnom šampiona u planu zimskog remonta tima.

PROČITAJTE I OVO:
* Rukometašice završile EP u prvoj fazi: Crveni obrazi Srpkinja
* Zvezda izgubila u Pireju: Stali pred vrhom Olimpa

* Babić: Prava na Živkovića prodali smo još prošlog leta
* Katastrofalan odziv birača na izborima u Zvezdi: Nešto mora da se menja, ili sistem ili ljudi
* Fiba i Fiba Evropa zahtevaju transparentnost ABA lige: Pokažite sve papire o poslovanju
* Kraljevski tretman Ane i Novaka u Dubaiju
* Raduljica maestralnom partijom demantovao pisanja o prevremenom odlasku iz Kine