Ana Bekuta: Nastaviću da pomažem bolesnima i nemoćnima

01. 07. 2013. u 21:30

Saopštenje za javnost folk pevačice povodom netačnih tekstova o njenoj pomoći bolesnoj devojčici Ljubici

VIŠE od tri decenije pevam u humanitarne svrhe. Nisam o tome javno govorila. Smatram da je dobročinstvo čin lične sreće i zadovoljstva, što drugima mogu da pomognem u njihovoj nesreći.

Sada moram da se obratim javnosti, posle serije zlonamernih, tendencioznih, zluradih, s moralnog aspekta neprihvatljivih tumačenja moje donacije dvogodišnjoj bolesnoj devojčici, maloj Ljubici, koju je očekivala teška i skupa operacija u Beču, a koju njeni roditelji nisu mogli da plate.

Šta se u stvari dogodilo?

Moja firma „Brojanica“ dobila je posao za koji je Opština Gornji Milanovac raspisala tender u martu ove godine, a ugovor sam potpisala u aprilu. Ukupan honorar za moj koncert iznosio je 780.000 dinara, iz kojih su morali biti plaćeni troškovi organizacije orkestra, tehničkih sredstava, angažovanje službenih lica... Teško mi je, ali moram da spomenem da sam maloj Ljubici darovala ukupno 10.000 evra od prihoda od koncerata koje sam imala ove godine.

Tada je, nažalost, kroz neke ljude, kroz neke medije kao zli duh iz boce izronila pakost, mržnja, zavist i laž. Sve na moju adresu i usput na adresu jednog dobrog čoveka inž. Milutina Mrkonjića, koji sa svim ovim nije imao nikakve veze,da bi se tome valjda dala i neka politička dimenzija.

Neki lokalni političari u Gornjem Milanovcu kao da nemaju preča posla, počeli su da prebacuju jedni drugima, da li je ili nije uopšte trebalo organizovati koncert povodom dana opštine, kako je sve to plaćeno, pritom ne prezajući da svojom malograđanštinom blate i mene.

To, svakako, neću dozvoliti pa se zato obraćam na ovaj način i široj javnosti. Neću dozvoliti da se moj višedecenijski trud da usrećim ljude oko sebe i pomognem onima kojima je to neophodno, na ovako ružan način pokuša da dovede u pitanje.

Da li je zabranjeno pevati i slobodno raspolagati tako zarađenim novcem? Kome smeta humanitarni angažman neke javne ličnost? Gde su u takvim akcijama milosrđa i neki drugi ljudi? Što se mene tiče, nastaviću svojim putem... I niko me neće sprečiti da pomažem ljudima u nevolji.

P. S.

Nikada neću da zaboravim presrećno lice Šimija Adamića, oca male Ljubice, kada je prikupljen novac za tešku operaciju njegovog deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije