“Slučaj porodice Bošković” od septembra na RTS: Od 1. jula nastavak snimanja, stiže 49 novih epizoda

Novosti Online

četvrtak, 25. 06. 2020. u 17:30

“Случај породице Бошковић” од септембра на РТС: Од 1. јула наставак снимања, стиже 49 нових епизода

Foto: V. Danilov

Serija “Slučaj porodice Bošković” posle dugog iščekivanja pronašao dom na kom će se emitovati, a od 1. jula dobija i nove epizode
Dugo na domaćem TV nebu nije bilo poštenog sitkoma. Može se reći od kultnog serijala Slobodana Šuljagića “Ljubav, navika, panika“. Zbog toga su gledaoci u Srbiji sa velikim oduševljenjem krajem prošle godine dočekali vest da se u produkciji “Košutnjak filma” priprema upravo sitkom. Reč je o seriji “Slučaj porodice Bošković” čije su scenaristkinje i kreatorke Katarina Janković i Nina Džuver, reditelji Raško Miljković i Ivan Živković, a kao producent i izvršni producent serije potpisuju se Katarina Janković i Zoran Janković.


Kao što znamo, prvih 15 epizoda ove humorističke serije snimljeno je još 2019. godine, nakon čega je dalje planove ekipe “Košutnjak filma” poremetila pandemija koronavirusa, ali kako Film i TV portal ekskluzivno saznaje iz razgovora sa Katarinom Janković, “Slučaj porodice Bošković” ne samo što je posle dugog iščekivanja pronašao dom na kom će se emitovati, već od 1. jula dobija i nove epizode.


– Serija će se emitovati na RTS. Još se ne zna tačan datum, ali najverovatnije od septembra ove godine. Sa Javnim servisom je dogovoreno da se emituju dve epizode od utorka do petka. Po formartu serija je sitkom. Svaka epizoda traje 24 minuta. Od 1. jula mi nastavljamo sa snimanjem novih epizoda. Na postojećih 15, biće snimljeno još 49, dakle ukupno 64 epizode. Serija neće biti podeljena u sezone, niti mi sada radimo na drugoj sezoni. To će jednostavno biti nastavak serije – potvrdila je za Film i TV autorka serije, dodajući da će se uz bogatu glavnu glumačku postavu, u epizodnim ulogama pojaviti mnogobrojna poznata glumačka imena koju će inače već zanimljiv scenario “Boškovića” dodatno začiniti.


Glavne uloge tumače Radivoje Raša Bukvić, Nataša Marković, Jelisaveta Seka Sablić, Bojan Dimitrijević, Silma Mahmuti, Đorđe Kadijević, Jelisaveta Koraksić, a u seriji igraju još i Isidora Janković, Igor Đorđević, Petar Benčina, Ivan Zablaćanski, Tijana Čurović i mnogi drugi. U jednoj epizodi igra i reditelj Ivan Živković.


Gavrilo Bošković (Raša Bukvić) je neuspešni glumac oženjen Danijelom (Nataša Marković), koja odlučuje da se nakon 20 godina vrati na fakultet. Žive sa svojom decom Veliborom (Đorđe Kadijević) i Jovanom (Silma Mahmuti) u skromnom iznajmljenom stanu u Beogradu.


Seriju vidimo kroz vizuru Jovane koja snima vlog na temu svoje porodice, i otkriva nam njihovo harmonično ludilo na svoj način. Kao i mnogi od nas, imaju ludog stanodavca Gulivera (Bojan Dimitrijević), otkačenu tetku Olju (Jelisaveta Koraksić) i ekstravagantnu baku (Jelisaveta Seka Sablić). Kroz njihovih malo uspona i beskrajno mnogo padova upoznajemo svakodnevicu i ličnosti koje su svuda oko nas ili možda baš mi. Boškovići nisu porodica po „meri društva“, čak ni kao jedinke nisu idealni i baš takvi će publici biti dragi jer se s njima možemo poistovetiti.


Izvor: filmitv.rsPratite nas i putem iOS i android aplikacije