HVALA!: Snažna poruka u novoj pesmi i spotu Maye Sar (VIDEO)

NovostiOnline/Dejan Ćirić

petak, 05. 06. 2020. u 13:42

ХВАЛА!: Снажна порука у новој песми и споту Маyе Сар (ВИДЕО)

Foto: E.Nurković

Pronaći mir u zahvalnosti je lajt motiv srećnog života. Odraz duhovnog bogatstva i zrelosti, čemu težimo u nastojanju da budemo bolji ljudi
Nakon četiri godine diskografske pauze, kantautorka Maya Sar na scenu se vraća pesmom “Hvala” i spotom koji donosi dirljive životne priče ljudi iz celog sveta. Pesma je lična priča, globalno primenjiva, naročito u vremenu pandemije Korona virusa.


- Verujem u moć reči hvala, kojom počinjem i završavam svaki dan. Pesma je nastala u jednom lepom periodu mog života, a tek sada, gledajući kako nam se svima svakodnevnica menja u nepoznatom smeru, dobila je potpuni smisao. Jer, život upravo jeste i crno i belo, oboje podjednako važno, da bi nas formiralo kao ljude. Da bismo se osećali živima, da bismo znali iskoristiti drugu šansu, da se korigujemo i pružimo najbolje od sebe ovom svetu. Da naučimo prihvatiti istinu, strah, ljubav, sebe kao nesavršena bića, i spoznamo kako je ljudskost ono najvažnije u nama, što nikada ne gubi vrednost. - kaže Maya Sar za Novosti Online.Nedavno, pažnju joj je okupirala fotografija sarajevskog fotografa Eldara Nurkovića, što je iniciralo saradnju na video spotu. Ta fotografija, na kojoj je devojka sa iscrtanim ožiljcima po licu od nošenja zaštitne maske, vrlo brzo je postala deo zvanične kampanje Svetske zdravstvene organizacije u borbi protiv Korona virusa, o čemu su pisali regionalni i svetski mediji. Video spot, nekarakterističan za naša muzička ostvarenja, donosi stvarne likove i istinite, emotivne, autentične priče ljudskih sudbina iz celog sveta. Iz Indije, sa Islanda, Balkana…- Maya je moj prijatelj pre svega. Kada mi je ukazala čast da čujem ovu briljantnu kompoziciju, pitavši me da li bih bio zainteresovan da radim vizualizaciju, nisam puno razmišljao. Nadam se da sam uspeo u nameri da ovakvom muzičkom remek-delu poklonim dostojan vizuelni identitet, i biću neizmerno srećan ako sam bar delimično to i ostvario. - otkriva ovaj umetnik.Poznata kao iskrena humanistkinja i inicijator akcije “Moj je život moja pjesma”, Maya Sar i ovoga puta kroz svoju muziku šalje snažnu poruku.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije