Ljubav ipak pobeđuje: Završeno snimanje serije Crveni mesec

J. Banjanin

četvrtak, 04. 06. 2020. u 07:55

Љубав ипак побеђује: Завршено снимање серије Црвени месец

Foto K. Mihajlović

Osećam se ispunjeno i pomalo tužno što se snimanje završava. Publika će, verujem, sa radošću ispratiti srećan kraj Sofijine i Nikoline ljubavne priče - ističe Miloš Đurović

SAKRIVENA od pogleda znatiželjnika, u porti Crkve Ružica na Kalemegdanu, ekipa serije "Crveni mesec", reditelja Romana Majetića, snimila je u sredu završne kadrove. Nove epizode očekuju nas na "ružičastoj" televiziji od ponedeljka 8. juna.

- Crkva Ružica "igra" crkvu na Krfu, jer izgledom podseća na grčke pravoslavne ostrvske bogomolje. Sve je vodilo ka srećnom kraju priče, ali gledaoci će pre toga videti još tužnih trenutaka - kaže Majetić za "Novosti". - Uvek može bolje, ali sve ukupno sam zadovoljan projektom. Format istorijske telenovele nije uobičajen i srećan sam što i istoričari nisu imali primedbi. Živeo sam za to da ostvarimo tu ideju i ulijemo ljudima nadu da ljubav, ipak, pobeđuje.

Glavni glumci, Ivana Dudić i Miloš Đurović (Ivana Bauman i Nikola Stanimirović) ponosno su prošetali do oltara u raskošnim, svečanim kostimima. Ceremoniji venčanja prisustvovali su Ivan Zablaćanski (Stevan Kalinić), Ljubomir Bulajić (Petar Ružičić), Aleksandar Srećković Kubura (Stojan Stanimirović), Lepomir Ivković (Nikola Pašić), Mihajlo Jovanović (Aleksandar Prvi Karađorđević) i drugi.

- Osećam se ispunjeno i pomalo tužno što se snimanje završava. Publika će, verujem, sa radošću ispratiti srećan kraj Sofijine i Nikoline ljubavne priče - ističe Đurović. - Prema liku Nikole, izgradio sam takav odnos da sam sve vreme imao osećaj časti i ponosa što ga tumačim. Zadovoljan sam kako sam izneo lik srpskog oficira pre Prvog svetskog rata, koji se suočavao sa brojnim teškim okolnostima. U to vreme nisi sam mnogo odlučivao o svom venčanju i supruzi, već splet okolnosti i tradicija koja mora da se nastavi. Sam kraj, sa Sofijom, oslikava to da ljubav uvek pobeđuje i da se sve rešava kada je ona najvažnija.

Ivani Dudić nije bilo lako da uđe u venčanicu, zbog značajne simbolike ovog odevnog predmeta, pa je ispod žipona nosila farmerke da joj bude prijatnije.

- Velika je odgovornost predstaviti ono što je bilo pre više od veka. Ljubav je u to vreme bila, čini mi se, čistija, nevinija i lepša nego danas. Nije bilo poruka ili društvenih mreža, ali je bilo pogleda, nekoliko reči uživo i pisama, što je uzbudljivije. Prijalo je doživeti takvu ljubavnu priču za koju smo se na kraju izborili. U završnim epizodama, Sofija se drugačije postavlja i ide kroz život. Divno mi je što ovaj lik mogu da razvijam i u seriji "Jugoslovenka", gde će Sofija biti jedna od retkih žena koje učestvuju u građenju nove države - zaključuje Dudićeva.

"JUGOSLOVENKA" SA 145 EPIZODA

VLASNIK Pinka i glavni producent serije, Željko Mitrović, istakao je da je "Crveni mesec", sa 125 epizoda, možda najveći igrani projekat ove kuće.

- Veoma sam zadovoljan i srećan zbog uspeha ove serije jer su sve emitovane epizode imale visoke rejtinge. Ekipa koju predvodi Roman nastaviće novu seriju "Jugoslovenka", koja će imati 140 epizoda. Očekuje nas više melodrame i ljubavne priče, a manje špijunskih i političkih zapleta.