Nove sezone za neka bolja vremena: Zaustavljena snimanja domaćih serija

J. BANJANIN

11. 04. 2020. u 15:44

Produkcija velikog broja domaćih serija zaustavljena zbog pandemije virusa korona. Snimanja će morati da sačekaju bolja vremena, a termini emitovanja su promenjeni

Нове сезоне за нека боља времена: Заустављена снимања домаћих серија

Foto Promo

PANDEMIJA je u celom svetu zaustavila snimanje serija i filmova. Mnoge domaće i strane serije koje se uveliko emituju, sezonu će zbog toga završiti sa manje epizoda nego što je bilo planirano. Serije koje je tek trebalo da budu snimljene, sačekaće bolja vremena.


Televizija Pink prekinula je snimanja aktuelnih serija odmah po objavljivanju vanrednog stanja u Srbiji, sredinom prošlog meseca. Gledaoci će finalne epizode "Crvenog meseca" videti tek posle vanrednog stanja, ali "Preživeti Beograd" i dalje mogu da prate subotom u 22 časa. Veći deo od planiranih 40 epizoda potonje serije snimljen je pre obustave produkcije. Inače, u novijim epizodama jednu od glavnih junakinja LJudmilu, umesto Lenke Petrović, tumači Ana Vučić.


Nove serije "Tate" i "Igra sudbine" su na programu Televizije Prva od utorka do petka u 20, odnosno 21 čas. Obe serije će, uz uvedenu redukciju na četiri nove epizode nedeljno zbog prekida snimanja, biti emitovane sve do kraja juna. U planu je da "Igra sudbine" ima 170, a "Tate" 185 epizoda, te će emitovanje biti nastavljeno i tokom jeseni.


Na Prvoj se upravo završila druga sezona "Urgentnog centra", ali još nije potvrđeno kada će treća sezona biti emitovana. Nastavak medicinske sage, novih 70 epizoda, u kojima se pridružuju i Sloboda Mićalović, Marija Vicković i Dragan Mićanović, sniman je od prošlog leta, a kraj snimanja bio je planiran u martu.


Televizija Nova S uveliko priprema nove domaće serije za sezonu 2020/21, a prva, čije snimanje je trebalo da počne 16. marta, jeste "Kralj". Ipak, Zdravko Šotra, reditelj filma i serije od 15 epizoda o kralju Aleksandru Karađorđeviću, odložio je snimanje dok traje vanredna situacija. Neizvestan je i početak snimanja serije "Vreme zla" Gorana Šušljika, koji je planiran za 4. jun. Serija od 15 epizoda, koja je rađena po istoimenoj trilogiji Dobrice Ćosića, biće emitovana upravo na Novoj S.


Produkcija Firefly je pomerila snimanje serija "Porodica" Bojana Vuletića i "Crna svadba" Nemanje Ćirpanića, koje je bilo planirano za april. U ovoj kući nadaju se da će snimanje "Kalkanskih krugova", u režiji Milana Karadžića, a po scenariju Đorđa Milosavljevića, ipak početi krajem maja.


"Telekom Srbija" trenutno radi na serijama "12 reči" u režiji Jelene Stolice i "Neki bolji ljudi" reditelja Slobodana Šuljagića, čije snimanje će biti nastavljeno kada budu stvoreni uslovi. Porodična komedija od 66 epizoda "Neki bolji ljudi" trebalo je da bude emitovana na Superstar kanalu od maja, a na Pinku od oktobra.


Serija i film "Jedini izlaz" u režiji Darka Nikolića snimljeni su tokom jeseni i zime prošle godine, a premijera filma planirana je za maj. Završeno je i snimanje filma i serije "Vikend sa ćaletom", po scenariju i režiji Miroslava Momčilovića, ali ostala je da se uradi montaža i zvuk. Mini-serija od šest epizoda biće prikazana posle istoimenog filma, čija premijera je iz aprila prebačena za jesen.


Nedavno je završeno snimanje druge sezone serije "Državni službenik" Predraga Gage Antonijevića, a biće emitovana na kanalu Superstar TV. Iako se sa nestrpljenjem očekuje, snimanje drugog ciklusa "Bese", nije ni počelo, ali produkcija "Adrenalin" je uveliko priprema.


Neočekivani kraj prve sezone serije "Grupa", koji je emitovan u decembru prošle godine, obožavaoce serije ostavio je sa željom za nastavkom. Kako je najavljeno na stranama "TV novosti", produkcija priprema nastavak serijala, mada zbog trenutnih okolnosti još nije jasno kada će i na kom kanalu biti emitovana druga sezona.


Nova serija scenariste Siniše Pavića "Junaci našeg doba" bila je od 17. decembra na RTS. Prva sezona od 20 epizoda, nastala u produkciji "Telekom Srbije" i izvršnoj produkciji "Košutnjak filma", pratila je život porodice Čičanović. Trenutno, Pavić piše još jedan ciklus sa istim brojem epizoda.


Serija "Pet" je tokom 11 epizoda, za koje su scenario napisali Strahinja Radetić i Balša Đogo, koji je i reditelj ove serije, osvojila simpatije publike. Završnica serije sa kriminalističkim zapletom nagoveštava da bi trebalo da usledi i snimanje druge sezone. Ostaje nada da će autori u nekom doglednom vremenu moći publiku da obraduju novim epizodama, sezonama ili pak celim serijama.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Leštanac

12.04.2020. 11:20

Sinoć je RTS emitovao zadnju epizodu serije "Kalup" koja je jako poučna, a pogotovu scena kada je privatni istražitelj očitao bukvicu narodnim poslanicima u Narodnoj skupštini. I ovom prilikom nemogu da razumem zar nije bilo hrabrih poslanika u svim skupštinskim sazivima zadnjih 50 - 60 godina da pokrenu pitanje nestalih beba.? Sramota!