Sloboda Mićalović obratila ljudima šriom Srbije zbog vanrednog stanja u zemlji i pozvala ih na mir, a sada je otišla korak dalje. Lepa glumica je uz fotografiju iz manastira Dečani ispisala molitvu:

 "Gospode Isuse Hriste Sine Božiji, radi molitava Prečiste Tvoje Matere, svetih slavnih Apostola, prepodobnih i bogonosnih otaca naših; Simeona Mirotočivog i Svetitelja Save, Vasilija Ostroškog,Petra Cetinjskog, kralja Stefana Dečanskog i Simona prepodobnog; prepodobne majke Anastasije, Paraskeve, Ekatarine, Angeline i svih svetih, pomiluj i spasi nas grešne. Amin", glasi objava Mićalovićeve u kojoj se moli za dobro zdravlje svih ljudi u teškim vremenima.

"Zar neko obrazovan u 21. veku može da veruje da će nas Paraskeve i Angeline spasiti od grehova? Donirajte novac bolnicama, a ne crkvama", ljutito je istakla žena u komentarima na Instagramu, a Mićalovićeva joj nije ostala dužna:


"A čemu se vi nadate? U šta vi verujete? Za bolnice se slažem, a pre toga šta ste mi napisali je besmisleno da komentarišem."