MUŠKARCI pred "sedmu silu", žene - voljno. Tako su se, očigledno, raspodelili članovi grupe TAP 011, kad su odlučivali ko će se od njih pojaviti pred novinarima na Beogradskom sajmu (pre uvođenja vanrednog stanja), kada je objavljeno da će biti među učesnicima drugog "Montenegro bir festa" na Cetinju, od 24. do 26. jula. Ivana Peters i Goca Tržan su dobile priliku da se tog dana odmaraju, dok su obavezu na sebe preuzeli Đorđe Pajović, Petar Stupar i Milan Bojanić.

- Prvi put smo prošle godine svirali na beogradskom "Bir festu", i koncert je bio stvarno savršen - punog srca će za "Novosti" popularni Đole. - Bili smo prihvaćeni od publike, i verovatno su organizatori bili povedeni tim nastupom, pa su nam ponudili saradnju i ove godine.

Voleli "tapovce" ili ne, posetioci na Ušću su letos morali da priznaju da je atmosfera za vreme njihovog nastupa bila za pamćenje.

- Nismo to očekivali - iskreno veli Pera. - Bili smo prilično iznenađeni i oduševljeni. Bio je poslednji dan "Bir festa". Na kraju, ispostavilo se, i najposećeniji. Doživeli smo tada neku specijalnu energiju i emociju. Komunikacija sa publikom je bila baš dobra.

Mnoge je iznenadilo je što je bend kompletno ispratila čvrsta, živa svirka.

- Mi smo i 90-ih, kad smo bili klinci, sve koncerte radili tako - podseća Milan. - Uvek je tu bio bend. U Beogradu je to bio, od većih koncerata, Sava centar, pa "Štark arena" 2011... To je za nas normalno. Pretpostavljam da je jedan od glavnih razloga za takvu reakciju to što dugo nismo nastupali u Beogradu.

Posle pomenute, povratničke "Štark arene", činjenica je, nije bio takav odjek kao nakon "Bir festa".

- Imali smo posle te "Arene" petnaestak koncerata - što po Srbiji, što po regionu - seća se Đole. - Napravili smo novu pauzu jer se svako bavio svojim poslovima. Spremamo razne stvari, mislim da ćemo ubuduće da budemo mnogo prisutniji.
Nadovezao se šaljivo Pera:

- Ima na "Fejsbuku" onaj status "it's complicated". Kad bismo mi kao TAP 011 imali profil, naš status bi bio takav.

A da su društvene mreže postojale u vreme najveće popularnosti grupe...
- Verovatno bi bio haos - naglas razmišlja Milan. - Tu su sad i paparaci. Mogu da zamislim te slike, ludila, gde bi nas sve hvatali... Bilo je tada mnogo slobodnije sa te strane, da čovek uživa da radi šta hoće.

Jedna nova pesma je, kažu, već urađena.

- Pripremamo još nekoliko. U fazi pregovora smo za neko izdanje - kratko će Pera.
Nisu "tapovci", bar po Đoletovim rečima, naklonjeni treperima i autotjunu.
- Ne verujem da bismo radili tako nešto. Iskreno, slabo slušam domaću muziku, a opet, nemoguće je ne čuti je.

Ubacio se Milan:

- Sad kad smo snimali tu novu pesmu, stavljali smo sebe kroz autotjun, malo da se smejemo, čisto iz zezanja, da vidimo kako to zvuči, pa smo se vratili u normalu. I sad, kao što je bilo i u naše vreme, ima raznih - i dobrih, i loših. Ja pratim te nove klince, ima interesantnih stvari.