ROK zvezda Aleksandra Slađana Milošević, koju je, navodno, u noći između petka i subote pretukao dve decenije mlađi emotivni partner, dobro se oseća, nalazi se kod kuće i apeluje na medije da prestanu da pišu o nemilom događaju dok se ne okonča pravosnažni postupak. Ovo je, za "Novosti", poručio njen advokat Nikola Grbić, iz Advokatske kancelarije "Grbić".

- Bez potrebe za daljim obrazlaganjem svakog pojedinačnog napisa, ovim putem apelujemo na sve medije, štampane i elektronske, da obustave dalje pisanje na temu porodičnog nasilja naše istaknute umetnice Slađane Milošević - navodi se u saopštenju advokatske kancelarije. - Sporno je na koji način su lične i intimne stvari, a bez pravosnažnog, okončanog sudskog postupka, uopše dospele u javnost. Mediji su na ovaj način Slađanino ime stavili na stub srama, minimalizujući ulogu žrtve. Ovakvim izveštavanjem, navođenjem svih navodnih detalja predmetnog događaja, direktno je prekršen Zakon o javnom informisanju i medijima, član 79.

Advokat Grbić navodi i da je, takođe, prekršen član 80 istog zakona, jer nijednim aktom njegova klijentkinja nije dala pristanak za objavljivanje informacija iz njenog privatnog života. Dodao je i da će u slučaju eventualnog vođenja sudskih postupaka, a sve u duhu delovanja gospođice Milošević i njegove advokatske kancelarije, celokupan iznos eventualno dosuđene naknade štete biti uplaćen u humanitarne svrhe.