JAVNI medijski servis predstavio je kompletan evrovizijski tim koji će, uz grupu "Harikejn", od 12. do 16. maja, ukoliko ne bude promena zbog virusa korona, predstavljati Srbiju na 65. "Evrosongu" u Roterdamu. Sanji Vučić, Kseniji Knežević i Ivani Nikolić će se u Holandiji, kao prateći vokali, u izvođenju pesme "Hasta la vista", pridružiti provereni evrovizijski "vukovi" - Leontina Vukomanović, Mladen Lukić i Olga Popović.

Leontina, koja će, ujedno, biti i vokalni pedagog srpskog tima, dva puta je do sada bila u autorskom timu našeg predstavnika na "Evrosongu". Debitovala je 2004. sa Željkom Joksimovićem u Istanbulu, a 2015. u Beču bila je uz Bojanu Stamenov. Za slovenačke predstavnike na ovoj manifestaciji, Evu Boto i Anžeja Dežana, radila je srpsku verziju teksta. Već 10 godina rukovodi dečjim horom "Čarolija" i direktor je istoimenog najznačajnijeg autorskog dečjeg muzičkog festivala u regionu. Bila je autor pesama koje su Srbiju predstavljala na dečjem "Evrosongu" 2015. i 2016. godine.

Olga Popović je, kad je "Evrosong" u pitanju, takođe prvo iskustvo imala sa Željkom Joksimovićem, ali 2012. u Bakuu. Prošle godine bila je jedan od pratećih vokala Neveni Božović u Istanbulu. Svojevremeno je pobedila u poslednjoj sezoni takmičenja "3K Dur", a više od 10 godina je stalni član postave "Pilota".

Mladen Lukić će, zanimljivo, nanizati i treći uzastopni "Evrosong". Nastupio je 2018. sa Sanjom Ilićem i "Balkanikom", a takođe je, poput Olge, predstavljao vokalnu podršku lane Neveni Božović. Prvi je trombon Pozorišta na Terazijama, "Big benda" koji prati Željka Joksimovića, i tribjut benda Ejmi Vajnhaus, ujedno je i član "Kika benda". Javnosti je postao poznat kao finalista prve sezone TV serijala "Iks faktor". Profesor je instrumenta na kojem svira i predmeta "Orkestarske deonice" u muzičkoj školi "Josip Slavenski" u Beogradu.U srpskom evrovizijskom timu je i kompozitor pesme Nemanja Antonić, kao i Kosana Stojić koja je, uz Sanju Vučić, koautor teksta.


Foto K. Mihajlović