Na svečanoj ceremoniji Britanske akademije za filmsku i televizijsku umetnost (BAFTA) ostvarenju "1917" dodeljena je nagrada za najbolji film, a Hoakin Finiks je proglašen za najboljeg glumca za ulogu Džokera u istoimenom filmu.


Ratna drama "1917" Sema Mendeza bila je nominovana za nagradu u devet kategorija, a u čak sedam je proglašena najboljom, između ostalog za najbolji film, režiju, najbolji britanski film, zvuk, specijalne vizuelne efekte.

Najviše nominacija je imao film "Džoker" - čak 11, a po 10 "Irac", Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivudu", Kventina Tarantina, prenosi RTS.

Hoakin Finiks je očekivano dobio nagradu za najboljeg glumca za ulogu Džokera, dok je najbolja glumica Rene Zelveger za ulogu Džudi Garland.

Bred Pit je dobio BAFTA nagradu za najbolju sporednu ulogu za film "Bilo jednom u Holivudu", a Lora Dern za istu kategoriju u ženskoj konkurenciji za film "Priča o braku".Pročitajte još: Film "Džoker" dobio najviše nominacija za filmske nagrade Britanske akademije

Južnokorejski film "Parazit" dobio je nagrade za najbolji originalni scenario i najbolji film van engleskog govornog područja.