ČUVENI kompozitor i muzičar Tonči Huljić nastupio je prošle godine na premijernoj ceremoniji dodele regionalnih muzičkih nagrada "MAC" u beogradskoj "Štark areni", a pojaviće se na sceni i tokom drugog izdanja, u ponedeljak 27. januara. Huljić podržava ovakav tip manifestacije, gde su spojeni najrazličitiji žanrovi popularne muzike.

- Nema druge - uverava za "Novosti" Tonči. - Najveći problem svih država koje su nastale raspadom Jugoslavije je što je svaka stvorila neku svoju scenu, a veoma mali broj muzičara se prebaci u druge zemlje. Kad je u pitanju folk, zagospodarila je srpska muzika. Vikendom, siguran sam da vi u Srbiji nemate toliko izvođača narodne muzike koliko ih je u Zagrebu (smeh). Hrvatska je dobra u popu - Petar Grašo, Jelena Rozga... Ono što je, međutim, nastalo posle 2000, nije uspelo da prođe.


Pročitajte i:Jelena Rozga najavila novu pesmu i poručila: Verujem u ljubav, iako me je demantovala u životuOstavimo po strani priču o "Parnom valjku", "Prljavom kazalištu", "Magazinu", to su institucije same po sebi. Dele se silne nagrade u lokalnim okvirima, stvara se muzika koja može da deluje samo u uskom prostoru. Ne može da se izvede ni u susednoj zemlji, a kamoli u Evropi, svetu. Ja razmišljam na veliko.