Slobodan Boda Ninković: Najvažnije je trajati!

Ivan Lovrić

22. 04. 2018. u 08:28

Слободан Бода Нинковић: Најважније је трајати!

Foto V. Danilov

Glumac Slobodan Boda Ninković: Nagla popularnost, mada može da bude i lepa, ne znači mnogo. Sve treba da ide postepeno. Najvažnije je opstati i trajati

NjEGOV glumački i pevački maraton uspešno se nastavlja. On je lik iz dečjih bajki, komedija, drama, TV serija, filmova. Plus partizanovac i humanitarac. Slobodan Boda Ninković, jedno od najomiljenijih lica našeg glumišta.

* Pevali ste na "Beogradskom dečijem proleću".

- Super su mi utisci. Danas kada se deci nameće sve i svašta, ovo je bila prava stvar za njih.

* Taj koncert je potvrdio da ste svestrani umetnik.

- Počeo sam sa muzikom u Smederevu, tako da me ona, uz moj glumački posao, stalno prati.

* Biće još pevačkih izleta?

- Pre upisa na glumačku akademiju imao sam bend koji je 1979. godine pobedio na "Gitarijadi" u Zaječaru. Nadam se da ću snimiti CD vezan za ta vremena.

PROČITAJTE JOŠ - Boda Ninković: Trajanje je najvažnije

* Kada se sve sabere, što ste stariji sve ste popularniji.

- Nagla popularnost, mada može da bude i lepa, ne znači mnogo. Sve treba da ide postepeno. Najvažnije je opstati i trajati. Publika voli ono što radim i nadam se da nisam dosadio ljudima.

* Koja vam je najomiljenija uloga?

- Teško je to reći. Svaka nova je najveći izazov, i lepa i zanimljiva.

* Igrali ste novinara u seriji "Montevideo". Šta biste savetovali našem selektoru pred Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji?

- Ako mogu, savetovao bih mu da pruži više šanse mladima. Mislim da oni imaju i više želje za svojom afirmacijom. Inače, nadam se da će svi koji budu igrali naći zajednički duh i hemiju koja će ih spojiti.

* Gledamo vas i u emisiji "Sa Tamarom u akciji".

- Njena emisija je prelepa. Ali, nažalost, ona bi morala da "potroši" svoja dva života da bi svima kojima je to potrebno pružila pomoć.

* Da li nam fali više ljudskosti u našim životima?

- Generalno, treba više da se okrenemo jedni drugima, svojim porodicama, svojim najbližima...

* Šta novo pripremate?

- Ja sam preživeo i na jesen ću nastaviti snimanje serije "Senke nad Balkanom". Radiću još jednu, takođe, sa Draganom Bjelogrlićem, čije bi snimanje uskoro trebalo da počne. Reč je o košarci.

* Šta vam je još obeležilo proteklu nedelju?

- Između ostalog, što je moja ćerka Nađa završila profesionalnu odbojkašku sezonu u Brazilu i vratila se kući.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije