Nele Karajlić kreće na turneju po SAD i Kanadi

Tanjug

16. 03. 2018. u 23:07

Неле Карајлић креће на турнеју по САД и Канади

Foto arhiva, P.Milošević

Legendarni rok muzičar višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećim nastupima

BEOGRAD - Legendarni rok muzičar dr Nele Karajlić višegodišnje odsustvo sa muzičke scene zvanično prekida predstojećom turnejom po Kanadi i SAD, kao i spotom kojim je spontano zabeležena energična izvedba starog hita Zabranjenog pušenja "Hadžija il' bos", saopštili su iz promoterske kuće Long Plej.

Karajlića očekuju povratničke svirke, sa All Star band-om, 24. marta u The Phoenix theatre u Torontu, 25. marta u Venue club u Vankuveru, 30. marta u Joe's live rosemont u Čikagu i 31. marta u The cutting room u Njujorku.

Nakon što se poslednjih godina uglavnom posvetio pisanju, bila mu je izašla bestseler autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu", a postavio je i u pozorištu autorsku multimedijalnom predstavom "FBI- Dosije Tesla", Karajlić se sada ponovo "stvarno uželio svirke i scene".

PROČITAJTE JOŠ - Dr Nele Karajlić: Malo nas je, al' smo veliki!

"Vraćam se matičnoj aktivnosti, čistom rokenrolu. Zadnju svirku Pušenja sam imao pre 20 godina, a No Smoking pre šest, sedam u Londonu. Sad me zovu u Toronto, Vankuver, Čikago i Njujork. Nije loše za početak, za nas mlade talente", kaže Karajlić.

Nele je sa probranom ekipom beogradskih muzičara, na čelu sa cenjenim gitaristom Ivanom Kizom Zoranovićem, prilikom nedavne probe u "Master blaster" studiju u Beogradu, ponovo snimio "Hadžija il' bos".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

goxi

16.03.2018. 23:13

Nele kad ces malo do australije. Razmisli i o tome. Ima nas veliki broj koji bi zeljeli da te vidimo i slusamo.

Saša

28.03.2018. 09:32

Nele je izuzetno kreativna, višestruko talentovana osoba. Želim mu dobro zdravlje i sreću. Izuzetno duhovit, dobar je čovek mada ga nikada nisam upoznao. Imao je nekih političkih izjava za vreme rata ali mu to ne treba uzimati kao greh. Tu mislim na stav većine građana sadašnje BiH o njemu. Rat bio, prošao, Nele je bio ogorčen što je morao otići iz Sarajeva i to je to. Srećno Nele.