Biljana Obradović Bixy, mlada kantautorka iz Beograda, objavila je svoj sedmi singl po redu koji nosi naziv "Otrov i lek". Za ovu numeru, koja odiše poletnim ritmom i snažnom energijom, pobrinula se i oko spota nista ne prepuštaući slučaju. Kako i sama kaže, priroda joj predstavlja veliku inspiraciju, te je i spot sniman na Košutnjaku, jednoj od atraktivnih lokacija za sport i rekreaciju Beograđana. Biljana je autor muzike, teksta i dela aranžmana, a ostali saradnici u izradi ovog projekta bili su Uroš Pavlović i Bojan Bojović. Pesma je izdata za njenu izdavačku kuću Bixymusic, koja se bavi i digitalnom distribucijom muzike u celom svetu.

Stil ove umetnice mnogi porede sa velikim svetskim imenima kao što su Šeril Krou i Ališa Kiz, s obzirom da pored komponovanja i pevanja, već je prepoznatljiva kao i žena koja svira nekoliko instrumenata, najčešće nastupajući za klavirom ili sa gitarom.

Po zanimanju je profesor muzike, a iza sebe ima dugu šesnaestogodišnju profesionalnu javnu karijeru.

Svoj prvi kantautorski album pod nazivom "Neuništiva" objavila je za PGP/RTS 2009. godine, a kao rezultat njenog višegodišnjeg rada dobila je i internacionalnu nagradu za najbolju pop/fank pesmu "Srce od čelika" 2016. godine u Los Anđelesu (Akademia Awards March 2016).

Kao jedan svojstven kuriozitet, Biljana je takođe bila i jedan od potencijalnih učesnika za predstavnika Švajcarske na pesmi Evrovizije u Bakuu 2012. godine, gde se plasirala među pet finalista u konkurenciji od nekoliko stotina učesnika sa pesmom "No chance for us".

Uporedo sa estradnim poslom bavi se uspešno i pedagoškim radom, trudeći se da najtalentovanijim učenicima pruži jedno široko muzičko obrazovanje.

U svom poslu trudi se da sve što radi bude sa stilom, ne jureći nužno za trenutnim hitom, već za kvalitetom koji je vanvremenski i koji će trajati daleko duže od jedne sezone.

Trenutno živi i radi na relaciji Beograd - Minhen, gde je nedavno održala i svoj autorski koncert na Danima Balkana.


Spot za pesmu Otrov i lek možete pogledati ovde: