Dragana Kosjerina: Sazrela sam na RTS-u

Milica BOBINAC

10. 08. 2016. u 07:20

Atraktivna voditeljka "Olimpijskog popodneva" o prelasku sa TV Sport klub, prirotetima, saradnji sa kolegama...

Драгана Косјерина: Сазрела сам на РТС-у

Sa Aleksandrom Stojanovićem

DEVOJKA koja je pri prvom pojavljivanju na televiziji pripadnike jačeg pola ostavila bez daha profesionalnošću i znanjem, dokazala je da lepota nije njen glavni adut. Šarmantna Dragana Kosjerina je prve voditeljske korake napravila na TV Sport klub, a po prelasku na Radio-televiziju Srbije pripale su joj glavne "uloge" u različitim TV formatima. Trenutno je gledamo u "Olimpijskom popodnevu" (RTS 1, 17.20), emisiji posvećenoj najvećem sportskom događaju na svetu, u kojoj nas uz novinara Aleksandra Stojanovića izveštava o sportskim dešavanjima u Riju. Za kolegu iz studija ima samo reči hvale.

- Aleksandar je jedan od najljubaznijih kolega sa kojima sam sarađivala. Šarmantan, informisan i duhovit s merom - kaže Kosjerina. - Do sada nismo radili zajedno u studiju, a prvu emisiju smo vodili kao da to činimo već godinama. Oboje imamo dovoljno iskustva, ali uigran voditeljski par postoji samo kada se u studiju odnosite kao prijatelji, a ne kao rivali. Uz pomoć Marije Veljković i Stefana Bendića, koji takođe vode "Olimpijsko popodne", kao i vrednih kolega iza kamere, uživamo realizujući ovu emisiju.

* Da li vam je teško pao prelazak sa Sport kluba na RTS?

- Emotivno sam doživela rastanak sa tom TV i kolegama, koji su mi bili velika podrška. Izazovima na RTS-u pristupila sam sa mnogo truda, pažnje i strpljenja. Kao i u svakom velikom sistemu, nije bilo lako. Javni servis podrazumeva rad sa velikim brojem kolega, različitih senzibiliteta i profesionalnih stavova. Danas, posle više od dve godine i niza emisija koje sam uradila u okviru različitih redakcija, mogu da kažem da je moj potez bio dobar. Sazrela sam i stekla iskustvo, ali nastavljam neprestano da učim.

* Šta vam je prioritet u poslu?

- Svako za svoj posao može da kaže da nije lak, pa tako i ja za voditeljski. Televizija je daleko od glamura, a TV licima je doterivanje pred snimanja uglavnom ponajmanje značajna stavka, čak i opterećenje. Prioritet je priprema za razgovore, istraživanje i razmišljanje o temama. Kada se bavim i uredničkim delom posla, što je slučaj u emisiji Obrazovno-naučnog programa "Kontekst 21", onda je i proces pripreme značajno složeniji. Uzevši to u obzir, verujem da bi svako radije čuo konstruktivnu kritiku u vezi sa veštinom vođenja emisija, nego najveću pohvalu na račun izgleda. Lako je obući lepu odeću i isfenirati kosu. To ne bi trebalo da se tretira kao naročito dostignuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Горан

10.08.2016. 13:30

Уместо атрактивна, ја бих рекао, привлачна девојка.

Sarajlija

27.10.2016. 07:18

Pa zar nekome ima dileme kad je pitanju ova prirodna ljepota!?Savršena žena.