TOPAO VIKEND, PA JESENJE KIŠE: Evo šta nam za naredne dane najavljuju meteorolozi

V. N.

10. 10. 2020. u 06:47

SUNČAN i prijatno topao vikend, a od ponedeljka naoblačenje s kišom koje će doneti i pad temperature, vremenske su prilike koje meteorolozi predviđaju za narednih sedam dana.

ТОПАО ВИКЕНД, ПА ЈЕСЕЊЕ КИШЕ: Ево шта нам за наредне дане најављују метеоролози

Foto: "Novosti"

Zbog povećane količine padavina, prva dva dana naredne sedmice na snazi će biti i žuti meteoalarm. Na visokom planinama u utorak je moguć i sneg.

Posle svežeg jutra, po kotlinama ponegde sa kratkotrajnom maglom, danas tokom dana preovladavaće pretežno sunčano vreme. Duvaće slab, istočni i jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura kretaće se između 19. i 22. podelka Celzijusove skale.

Sutra ujutro hladno, po kotlinama ponegde sa kratkotrajnom maglom. Tokom dana pretežno sunčano. Uveče i tokom noći na sever i zapad Srbije stiže naoblačenje, ponegde s kišom. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša dnevna od 19 do 23 stepena.

Naoblačenje s kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom, u ponedeljak će se, do kraja dana, proširiti i na ostale krajeve. Samo će se na istoku i jugoistoku Srbije tokom većeg dela dana zadržati suvo i toplo, uz slab i umeren vetar južnih pravaca. Jutarnja temperatura od šest do 13, a u najtoplijem delu dana od 13 na severu i zapadu do 24 stepena na jugoistoku.

U utorak oblačno, hladno i vetrovito sa kišom. Na visokom planinama moguć je i sneg. Duvaće umeren i jak vetar. Najniža temperatura od osam do 13, a najviša dnevna od 11 do 19 stepeni.

U sredu i četvrtak toplije, a od petka temperatura će ponovo biti u manjem padu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...