KAD KUĆA U VLASOTINCU "GLUMI" LESKOVAČKU: Posle četiri decenije filmska klapa ponovo u varoši na jugu Srbije

I. MITIĆ

05. 09. 2020. u 21:47

EKIPA projekta „Bilo jednom u Srbiji“, koja će na filmsko platno, ali i pred ljubitelje televizijskih serija, doneti priču o takozvanom zlatnom dobu grada na Veternici, preselila se iz Leskovca u Vlasotince gde je nastavila snimanje započeto pre nekoliko dana.

КАД КУЋА У ВЛАСОТИНЦУ ГЛУМИ ЛЕСКОВАЧКУ: После четири деценије филмска клапа поново у вароши на југу Србије

Foto: I. Mitić

Tako je posle četiri decenije od snimanja delova serije „Vruć vetar“ jedna filmska klapa ponovo pala u varoši na Vlasini gde će filmski radnici, predvođeni rediteljem Petrom Ristovskim, imati sedam snimajućih dana.

Na filmsko platno, kroz priču o jednom ljubavnom trouglu, naći će se period između dva svetska rata kada su Leskovac i mesta u njegovoj okolini, zahvaljujući svom specifičnom duhu i osećaju za preduzetništvo, imali svoje takozvano zlatno doba odnosno vreme ubrzanog ekonomskog i društvenog razvoja i transformacije iz turske kasabe u modernu evropsku varošicu.

U ovom kraju je zahvaljujući svojoj marljivosti i preduzimljivosti bilo mnogo bogatih ljudi. Pojedine takve porodice iz Vlasotinca su se selile u Leskovac, poput čuvene porodice Ilić iz koje potiče i jedan od najuspešnijih gradonačelnika Beograda Vlada Ilić.

- Ako neko želi da govori o duhu Leskovca i duhu juga neće pogrešiti ako taj duh potraži i u Vlasotincu. Mnogi Leskovčani su poreklom Vlasotinčani. To je deo istog miljea koji predstavlja smeh i zabavu, ozbiljan rad i inventivnost – rekao je Zvonimir Šimunec, autor projekta i njegov producent.

Foto: I. Mitić

Miša Mogorović, Bratislav Petrović i Zvonimir Šimunec

Ekipu filma je obišao predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović koji je ukazao na to da je ova varošica očuvala duh starih vremena u vidu arhitekture i preduzetništva koje ih i dalje ne napušta.

Reditelj Petar Ristovski je istakao da je svima poseban motiv to što se radi na autentičnim lokacijama odnosno na mestima „gde su se ti ljudi o kojima snimamo film zaista kretali i živeli“.

GLUMAČKA EKIPA

GLAVNE uloge u ovom projektu poverenu su Viktoru Saviću, Radovanu Vujoviću, Teodori Ristovskoj, Slobodi Mićalović, Mikiju Manojloviću, Zoranu Cvijanoviću, Draganu Petroviću Peletu, Nemanji Oliveriću... Snimanje filma će se odvijati naredna dva meseca na lokacijama u Leskovcu, Grdelici, Vučju, Vlasotincu i još nekoliko atraktivnih lokacija u okolini grada na Veternici.

- Osim glavnih uloga još oko 60 drugih je podeljeno glumcima iz pozorišta u Leskovcu, Vranju i Pirotu. Ovde nas je dočekala iskrena gostoljubivost. Snimao sam po mnogim krajevima naše zemlje i regiona, ali nisam doživeo ovako iskren i topao doček kao u Leskovcu i Vlasotincu – zaključio je izvršni producent Miroslav Miša Mogorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna