RIBNICA – HIT LETA: Sve popularnija kupališta na rečicama kraljevačkog kraja

G.Ćirović

23. 08. 2020. u 11:43

NA more u Crnu Goru ili Grčku ove godine zbog epidemije korona virusom nismo mogli, gradski bazen iz istog razloga nije ni otvaran, a nemirni Ibar je često mutan zbog visokog vodostaja.

РИБНИЦА – ХИТ ЛЕТА: Све популарнија купалишта на речицама краљевачког краја

Foto: G.Šljivić

Zato smo, u skladu sa svojim mogućnostima, osveženje u vrelim letnjim danima pronašli u planinskoj Ribnici. Ova reka je idealna za brčkanje mališana, ali i da se mi stariji malo rashladimo.

Ovako nam Kraljevčanin Nikola Cvetković prenosi svoje utiske sa kupališta na Ribnici. Kao brojni njegovi sugrađani, i on je sa svojom porodicom minulog vikenda utočište od vrućine potražio u ovoj bistroj i za ovo vreme prohladnoj rečici, nedaleko od njenog ušća u Ibar.

Foto: G.Šljivić

- Ribnica je hit ovog leta! Tu nam je, bukvalno pred nosom, ali do ove godine nismo ovde dolazili – priča Sara Nikolić dok budnim okom motri na svoje dve kćerke koje su se zaigrale u plićaku.

- I na Lopatnici je lepo, ali je malo dalje od grada, pa ko nema automobil malo je komplikovano da tamo ode.

I sam prilaz kupalištu na ušću Ribnice u Ibar od ove godine je olakšan nakon završetka pešačke staze koja vodi sve do starog mosta na ulasku u grad. Kraljevčani koji ovde redovno dolaze, međutim, opominju da nije baš sve idealno.

Foto: G.Šljivić

- Malo je kanti za smeće, a i ove što su postavljene su prepune jer se retko prazne. To je nešto čime bi morali da se pozabave i „Čistoća“ i nadležne gradske službe – naglašava jedan stariji Kraljevčanin.

- Ima i nas svakakvih, dođe ovde, kupa se, provede ceo dan, i onda ne pokupi otpatke za sobom. Pa, ako mi sami ne sačuvamo ovu našu letnju oazu, niko to umesto nas neće da učini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK