OD BERKLIJA ADEMA DELI 18.000 $: Talentovanom Novopazarcu nedostaju sredstva za upis na čuveni univerzitet

D. MATOVIĆ

21. 07. 2020. u 11:13

ОД БЕРКЛИЈА АДЕМА ДЕЛИ 18.000 $: Талентованом Новопазарцу недостају средства за упис на чувени универзитет

Adem Mehmedović veruje u uspeh

NIJE imao svoj klavir, a postao ja poznati pijanista. Sada je pred Novopazarcem Ademom Mehmedovićem (25) novi izazov. Primljen je na čuveni univerzitet Berkli u Bostonu, od njega dobio i stipendiju, ali mu i dalje nedostaje 18.000 dolara da plati školarinu.

- Izabran sam među 10 muzičara iz celog sveta, dobio sam stipendiju za najtalentovanije studente, ali ona pokriva tek petinu svih troškova - govori nam Mehmedović. - Prvi deo školarine je 19.400 dolara. Taj novac moram da uplatim do 1. avgusta, inače je sav moj trud bio uzaludan.

Mehmedović je preko društvenih mreža, ali i sajta www.adem.live zamolio dobre i plemenite ljude da mu pomognu da ostvari svoj san.

- Sakupio sam 1.500 evra, nedostaje još oko 18.000 dolara. Upis je za desetak dana, ali nadam se najboljem - kaže Mehmedović. - Verujem da će se odazvati ljudi koji mogu da pomognu, a shvataju vrednost onoga što radim.

IMPRESIVNA BIOGRAFIJA

MEHMEDOVIĆ je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, a sa 22 godine postao je najmlađi saradnik u nastavi u istoriji ovog fakulteta. Školovao se i na čuvenom Mocarteumu u Salcburgu, a do januara ove godine bio je na specijalizaciji u Kini, odakle ga je virus korona "vratio" u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)