VATRA PROGUTALA SVE ŠTO SU IMALI: Četvoročlana porodica Radosavljević u Stublenici kod Uba nedavno ostala bez krova nad glavom

B. PUZOVIĆ

17. 07. 2021. u 19:41

U POŽARU koji je zahvatio njihovo domaćinstvo, četvoročlana porodica Radosavljević iz Stublenice kod Uba ostala je bez krova nad glavom i kompletne imovine!

ВАТРА ПРОГУТАЛА СВЕ ШТО СУ ИМАЛИ: Четворочлана породица Радосављевић у Стубленици код Уба недавно остала без крова над главом

Foto D. Nedeljković

Vatrena stihija u kojoj srećom nije bilo povređenih, uništila je njihovu kuću, četiri pomoćna objekta, proširila se na susedno domaćinstvo, čak i na imanja, pa je u plamenu bilo oko 30 hektara njiva, obala, šuma...

Radosavljevići - Aleksandar (31), njegova supruga Ivana (25) i ćerke - Anđela (7) i Kristina (6), živeli su u kući koju su sazidali pre sedam godina i kompletno je opremili nameštajem. Od kuće su sada ostali samo zidovi. Požar koji je pričinio veliku štetu, 13 vatrogasaca gasilo je pet i po sati, uz pomoć komšija Radosavljevića, koji su i sami bili direktno ugroženi.

- Deca, dever i ja, sedeli smo u kući, kad je nešto puklo napolju i na mestu gde odlažemo otpad, na kom je bilo i malih plinskih boca za rešo, praznih bočica dezodoransa, sprejeva protiv insekata, primetili smo vatru, koju smo odmah počeli da gasimo - očajna je Ivana.

- Duvao je vetar, plamen se brzo proširio i nismo mogli da ga ugasimo. Vatra je zahvatila ogradu, potom šupu za drva u kojoj je bilo benzina i bitulita, kao i drugog materijala za hidroizolaciju, jer se moj suprug time bavi.

Foto D. Nedeljković

Uz šest vatrogasaca iz Uba, u gašenju požara učestvovale su i njihove kolege iz Ljiga sa jednim i Rudarskog basena "Kolubara" sa tri vozila. Komunalno javno preduzeće "Đunis" iz Uba cisternama je obezbedilo stalno dopremanje vode za gašenje požara, a seljani su traktorima s plugovima pravili takozvane protivpožarne puteve, čime je sprečeno da se plamen proširi...

- Svi smo doživeli ogroman šok, ćerke najviše - priča nam uplakana Ivana. - Anđela od septembra kreće u prvi razred, Kristina u predškolsko, sve smo bili pripremili za školu, kojoj su se radovale. Jad koji nas je snašao ne možemo da rešimo sami i molimo ljude dobre volje, da nam, zbog ćerki, koliko mogu, pomognu...

NEMOĆ Ivana sa ćerkama, Foto D. Nedeljković

POMOĆ

NOVČANA pomoć za četvoročlanu porodicu iz Stublenice kod Uba može da se uplati na račun 160-5300102013494-07. Sa naznakom "pomoć porodici Radosavljević".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april