PODVIG TAMARE BENEŽAN (15) IZ LEDINACA: Telom odbranila sestru (2) od razjarenih pasa

Lj. P.

17. 06. 2021. u 11:23

HRABROST petnaestogodišnje Tamare Benežan iz Ledinaca, zadivila je sve. Ova učenica osmog razreda Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", devojčica krhke i nežne građe, nedavno je spasla dvoipogodišnju sestričinu od dva pomahnitala psa.

ПОДВИГ ТАМАРЕ БЕНЕЖАН (15) ИЗ ЛЕДИНАЦА: Телом одбранила сестру (2) од разјарених паса

Foto N. Karlić

Oni su ih napali na ulici u selu Dobrodol kod Iriga.

I sama uplašena scenom kada su se u Ulici Ive Lole Ribara, gde je šetala sa malenom rođakom dok je boravila kod dede u poseti, iz komšijskog dvorišta iznenada pojavila dva psa i nasrnula na njih. Zahvaljujući pribranosti, Tamara je uspela da svojim telom zaštiti dvoipogodišnjakinju, sklonivši je iza sebe.

Psi od kojih je jedan, kako saznajemo, rase kane korso, a drugi azijat, povredili su Tamaru po rukama i telu, a daljih ujeda spasao ju je deda Trivko S. (67), koji je čuvši dečju vrisku, istrčao napolje.

Da bi odbranio devojčice, deda je legao na jednu od njih, a tada je pas počeo i njega da ujeda. Zadobio je povrede, a lekarska pomoć im je ukazana u Kliničkom centru Vojvodine.

- Sada sam dobro - tihim glasom veli skromna Tamara. - Posle dve nedelje odsustvovanja, u ponedeljak sam ponovo krenula u školu. Moram da nadoknadim propušteno, radimo testove, pripremam se za prijemni za upis u srednju školu.

Foto N. Karlić

Plemeniti Tamarin podvig nije ostao nezapažen. Juče su je u njenom domu u Ledincima posetili Dina Vučinić, članica Gradskog veća za obrazovanje i Dejan Mrđenović, direktor OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", koju devojčica upravo završava.

- Došli smo da kažemo da smo ponosni na tebe, našu heroinu koja je uspela da spase malu rođaku od pasa - kazala je Dina Vučinić, uručujući joj poklone, cveće i tablet. - Uprava za obrazovanje ti uvek stoji na raspolaganju, i uvek nam se možeš obratiti.

Tamara je gostima rekla da će joj kada bude popunjavala listu želja za upis u srednju školu, na prvom mestu biti medicinska škola, iako je prvobitno htela da ide u vojnu školu:

-Nisam, nažalost prošla, a sada sam se odlučila za medicinsku, jer su lekari i ostalo medicinsko osoblje bili izuzetno nežni i pažljivi prema meni. Zbog toga se u meni rodila želja da upišem srednju medicinsku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!